IDA PRESTER

'Nemaš tradicionalnu obitelj? To je za vrijeme blagdana k'o da ti pol' tijela fali'

22.12.2017 u 17:24

Bionic
Reading

U tekstu koji je objavila na domaćem portalu i prenijela na svom profilu na Facebooku voditeljica i glazbenica Ida Prester osvrnula se na to što joj znači pojam obitelji, osobito u vrijeme blagdana

'Cijeli je prosinac jedna dugometražna reklama za tate, mame, bebe i sitnu dječicu koji se grle oko okićenog bora. Eventualno se pojavi neki dobrodržeći dida uščuvanog zubala ili urbana bakica bijele kose zdrava sjaja s punom tacnom u njegovanim rukama. Jer tako izgledaju Sreća i Obitelj u 3D-u', napisala je Ida Prester dodajući kako je 'ogromna lova upucana u promociju 'ispravne' slike obitelji'.

'To su mama, tata i biološki potomci. Službeno vjenčani, u knjigama priznati. Bijelci. 'Naši'. Jer obitelj nije emocija, obitelj su komplementarni podaci na osobnoj karti', zaključila je Ida i poručila: 'Nemaš tradicionalnu obitelj (muža, dečka, curu, klince) - to je za vrijeme blagdana k'o da ti pol' tijela fali'. 

Piše potom o obiteljima koje poznaje, o 'dragoj prijateljici i njezinu dečku kojima prije nekoliko mjeseci opet nije uspjela umjetna oplodnja, već treći put', potom o paru koji je u procesu posvajanja i 'čekaju već toliko dugo da bi mogli i unuke posvojiti uskoro', kako se gorko šale na vlastiti račun, o samohranoj majci, prijateljici Romkinji, o prijateljicama Petri i Maši koje su šest godina zajedno i također žele posvojiti, ali i o Jeleni koja ne želi djecu.

  • +34
Ida Prester Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Obitelj su svi oni koje volimo, u kojima uživamo. Oni koje odaberemo da su 'naši'. Ne (nužno) zato što imamo rođenjem isto prezime ili smo iz istog sela. Jedini uvjet za obitelj jest ljubav i slobodan odabir', poručila je Ida Prester koja se prije nekoliko dana na svom profilu na Facebooku osvrnula na tekst objavljen o njoj i njenom suprugu u jednom hrvatskom mediju. Naslov je bio 'Hrvatice obožavaju Srbe, udaju se za njih i kažu: U Beogradu je sve veće, moćnije, krupnije, divlje; Volimo Srbiju jer se u njoj živi urnebesno!'.

'Svako malo ista lista za odstrel...valjda prigodno pred Božić, da mi inbox ne bude prazan', napisala je Prester i dodala:

'Nisam se udala za Srbina ni za Srbiju, zaboli me odakle je, mogli smo oboje i bolje proć. Udala sam se za Ivana'.