U ŠETNJI STRADUNOM

Neprolazna ljepota Dijane Bećirević, seks simbola 80-ih

14.08.2015 u 15:41

Bionic
Reading

Pozornost prolaznika na dubrovačkom Stradunu plijenila je atraktivna Dijana Bećirević, koja je žarila i palila ovim prozorima tijekom 80-ih

Atraktivnoj Dijani godine, čine se, ne mogu ništa. Odjevena u dugubijelu haljinu na bretele i espadrile na punu petu, plavokosa ljepoticaspremno je pozirala fotografima na najpoznatijoj dubrovačkoj ulici.

Za njom su 80-ih godina uzdisali mnogi, a ova rođena Tuzlanka bila jeseks simbol bivše države i krasila Startove duplerice. Bila je i jednaod 'cura s Jadranske obale' u Playboyevu editorijalu 1981.

Završila je tri fakulteta, a u karijeri je bila manekenka, glumica inovinarka. Kao novinarka u religijskom programu RAI-ja imala jepovlasticu tri puta intervjuirati papu Ivana Pavla II, s papomBenediktom XVI. provozala se na vespi, dok je dan prije kobne nesreće uSan Marinu, napravila zadnji intervju s Ayrtonom Sennom.

U svijet filma uveo ju je redatelj Federico Fellini, a zabilježila je inekoliko manjih uloga u talijanskim filmovima. Italiju je ipak odlučilazamijeniti Amerikom te se iz Rima odselila u Los Angeles, gdje i danasživi. Radila je na filmu 'Čudovište' s Charlize Theron, no nakonsnimanja filma s Bruceom Willisom odustala je od holivudske karijere, asvojedobno je bila u vezi i s Alom Pacinom.


Dijana Bećirević