NEMILI ZNAKOVI

Otkrijte čuči li i u vama mali iritantni snob

15.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Stalo vam je da vam obična bijela majica bude potpisana? Jedete samo organsku hranu? Ne zanimaju vas filmski hitovi? Ako ste potvrdno odgovorili na ova pitanja, postoji mogućnost da u vama čuči mali snob

Zasigurno poznajete barem jednog snoba i zasigurno ne uživate u njegovu društvu. Snobovi, naime, imaju vrlo iritantne karakteristike ponašanja koje ne sjedaju većini ljudi. Ako ćete biti do kraja iskreni, možda neke snobovske karakteristike otkrijete i u sebi. Evo kako ih možete prepoznati.

Čavrljanje
Svako druženje – formalno i neformalno – započinjete riječima: 'Upravo sam čitao u New York Timesu da…'.

Odabir kafića
Radije biste umrli nego popili kavu u lokalnom kafiću. Vi pijete samo posebne (i ekstremno skupe) kave u luksuznim kavanama i klubovima.

Filmski 'hitovi'

Vi pod svaku cijenu izbjegavate gledanje filmskih hitova. Bože sačuvaj, vi uživate samo u gledanju art filmova i iznimno pametnih dokumentaraca za koje nitko nikada nije čuo.

I cvijeće je važno
Vaš partner zna da vam nikada, ali baš nikada ne smije kupovati obične ruže. Vi volite samo orhideje i kale, sve drugo je tako 'seljački'.

Odabir vina
Prije nego što naručite vino, obavezno se raspitujete o njegovoj godini proizvodnje, a potom komentirate je li to bila dobra godina ili nije.

Odabir hrane
Dok stojite u redu na blagajni s košarom u kojoj se nalaze samo zdravi, organski i dijetni proizvodi, zgražate se nad sadržajem košara drugih ljudi u kojima se nalaze mesni proizvodi, zamrznuta hrana, keksi u velikom pakiranju i slične stvari.

'Vanjski poslovi'
Za razliku od 'običnih ljudi', vi jako dobro znate da je croissant francuska riječ pa je tako i izgovarate, a znate i kako se točno izgovara bruschetta

Patnja za potpisom
Vama nije nikakav problem izdvojiti 450 kuna za običnu pamučnu majicu koja, dakako, ima potpis. Ona je zasigurno bolja od iste takve majice, ali bez potpisa poznatog brenda.