EUROSONG S FASHION GURUOM

Bilo je svega – od Heidi s Kavkaza do gospe iz Fatime, a oči sam, srećom, odmorio na Talijanki

  • 11.05.2024 u 21:12

  • Bionic
    Reading

    Večeras je važna večer za našu bebu, a finale Eurosonga nikad nije bilo praćenije

    Da bi stvar bila bolja, krenula su prepucavanja uoči samog finala, hitili su van Nizozemca, onda je Nizozemac rekao 'pa, pa Eurosong', pa vještica iz Irske nije došla na probu, vjerojatno je bacila tarot, pa su joj karte rekle da se malo odmori, to je tak' kad je puno čeljadi koja nema sve daske na broju.

    Naš Lazanja je zato dobio poene u svijetu jer je pristojan, a i pjesma mu je ok.

    Konačno je krenulo i finale s poznatom starom pjesmom Bjorna Skifsa. Ako pobjedimo ne moramo se brinuti, imamo mi dosta pjevača penzića, samo što nemaju tako svjetski poznate pjesme.

    Na početnom defileu smo imali priliku vidjeti sukus neukusa...

    Konačno da i voditeljice vidimo u večernjim kikljama. Bijela haljina već je pomalo izlizani dizajn, ali nakon sakoa je i to super. Petra je u crnoj olfo kožnoj haljini koja malo baca na Vesnu Zmijanac iz 80-ih.

    • +7
    Malin Åkerman i Petra Mede Izvor: Profimedia / Autor: Tobias SCHWARZ / AFP / Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

    Švedska: Marcus & Martinus

    Šveđani su otvorili natjecanje s dva drveta, klinci su već poznati i koliko sam vidio ostale, dobro su odjeveni, trendovski. Sve su to pokupili od jednog i jedinog Michaela Jacksona.

    Ukrajina: alyona alyona & Jerry Heil

    Ukrajinke su krenule s tipičnim slavenskim motivima... Mislim da bi im Ivana Orelanska pozavidjela na outfitu.

    Njemačka: Isaak

    Njemački mladi pjevač Isaak ima dobar glas, ali stajling mu i nije nešto. Kao da je s frendovima u kvartovskom parku, ali poznavajući njemački stil možda je i bolje da je u tamnom..

    Luksemburg: Tali

    Luksemburg se vratio i to sa sasvim solidnom pjesmom, Tali je više uložila u pjesmu i izvedbu, a stajling joj je jednostavniji - što je dobro.

    Izrael: Eden Golan

    Zgodna Izraelka je već podigla dosta prašine, ali ovo je glazbena ne politička manifestacija, a haljina je eterična. Takvih se Matija Vuica našivala…

    Litva: Silvester Belt

    I u Litvu je, vidim, stigao oversized trend. No bolje su mi bili odjeveni njegovi plesači nego on.

    Španjolska: Nebulossa

    U prvi mah sam pomislio da je to Cher, pa sam onda poimislio da je Raffaella Carra, ali ona je nažalost pokojna, no Nebulossa ju je totalno iskopirala. Ona se pokrila, ali je zato svoje plesače potpuno skinula u tangice i štikle.

    Estonija: 5MIINUST x Puuluup

    Ovaj glazbeni ćušpajz koji su nam pripremili Estonci nije baš najbolji. Bolje da sviraju ribež… Možemo barem biti sretni da su u crnom…

    Irska: Bambie Thug

    O Bambie Thug se već pisalo i nisu svi baš oduševljeni, blago rečeno. Nije ni to moj cup of tea, ali mora se priznati da je produkcija dobra i izazvala je pozornost. A to je i bio cilj.

    Latvija: Dons

    Latvijac voli plavu boju, a oklop koji ima je atraktivan, ali dosta podsjeća na lego čovječuljka.

    Grčka: Marina Satti

    Od Grkinje sam više očekivao; ta srebrna pelena koja stoji nahero mi nije baš nešto.

    Ujedinjeno Kraljevstvo: Olly Alexander

    Engleski soft porn, kako to obično biva, nije uložio baš previše u odjeću već na produkciju. Stoga su gaćice, suspenzori i potkošulja za Engleze bili sasvim dovoljni.

    Norveška: Gåte

    Norvežani uvijek teatralno, kao da gledam seriju 'Vikinzi'… Ona je, naravno, bosa, a kolege se bacakaju s gitarama.

    Italija: Angelina Mango

    Talijani su uvijek dobri, a sad su poslali super curu koja je naravno najbolje odjevena, a bilo bi i čudno da nije. Pokazala je svima ostalima kako se dolazi na Eurosong.

    Srbija: TEYA DORA

    Već sam bio napisao da srpska predstavnica ima dobar stajling, makar me podsjeća na Loreen. Dosta je haljina na ovom festivalu izdrapano, kao da dizajneri nisu imali previše inspiracije.

    Finska: Windows95man

    Finci su kao najsretniji narod na svijetu. Pa da tak' izgledaš moraš biti sretan. Bolje da daju broj telefona da doniramo odjeću nego glasove. Kad imaš lošu pjesmu, onda najbolje da dođeš gol.

    Portugal: iolanda

    Portugalka u bijelom, naravno, oversized kombinezonu, izgledala je kao gospa iz Fatime sa Swarovski ogrlicom. Ali ima dobar make up. Sad vidim da su to hlače i korzet pa i bolero, bome je slojevito odjevena.

    Armenija: LADANIVA

    Armenci, u čemu drugom nego u polunošnji. Djevojka izgleda kao Heidi s Kavkaza, svega tu ima od frulica pa do kečkica.

    Cipar: Silia Kapsis

    Zgodna pjevačica sa Cipra odlučila se za sportsko izdanje a la JLo. Čini se da nije potrošila previše na svoju kombinaciju iako silno želi biti Jenny from the block.

    Švicarska: Nemo

    Nemo je kao istoimena ribica malo zbunjen. Nemo, nemoj se tako odijevati, to nikome ne stoji!

    Slovenija: Raiven

    Slovenka je zgodna, zadovoljan sam da su uspjeli poslati jednu dobru izvođačicu. To što je u čarapi je njezina furka.

    Hrvatska: Baby Lasagna

    O našoj bebici, najstajliš čobanu kojeg smo vidjeli, već smo sve napisali!

    • +21
    Baby Lasagna Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

    Gruzija: Nutsa Buzaladze

    Gruzijki u metalik kreaciji od 25 cm pozavidjela bi i Xena ratnica. Zar u Gruziji nije novi zakon da glazba ne smije biti prespora ni prebrza tako da ne znam kako je ova prošla.

    Francuska: Slimane

    Francuz se trudio i trudio u bijeloj prozirnoj košulji. Od takve modne velesile sam ipak očekivao neku drugu, po meni bolju kreaciju.

    Austrija: Kaleen

    Austrijanka je pogledala kultni film Barbarella i odlučila da će biti kao i ona - snažna žena, kao i Conchita Wurst. Prava pjesma za naše gastiče.

    Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u komentarima objavljenima na tportalu pripadaju autoru i ne predstavljaju nužno stavove uredništva tportala.