Rajčica je neizostavan sastojak u kuhinji većine ljudi. Dok zimi najčešće koristimo koncentrat rajčice ili konzerviranu rajčicu, ljeti uživamo u svježe ubranim plodovima, punima soka
Rajčica je uvijek dobar dodatak raznim laganim, ljetnim salatama, a ako ste ju spremni isprobati u nekim drugim varijantama, imamo pet kreativnih prijedloga! Uživajte u kuhanju te (još više) u rezultatima!
Umjesto paprika, za ovo poznato jelo upotrijebite zrele, velike, crvene rajčice, pune soka i prijeko potrebnog kalija. Savršeno fino, a u to se možete uvjeriti i sami...
Pita s ricottom i cherry rajčicama
Pita mediteransko-talijanskog porijekla obogaćena je mladom ricottom, umakom pesto genovese i mini rajčicama. A sve to u laganom lisnatom tijestu.
Ovo sočno, crveno, rajsko povrće, spremno je da ga iskoristite u salati, kao krepku juhu i na stotine drugih načina ili ispečete na maslinovom ulju na roštilju. Odličan su prilog pečenom mesu, ali i kao samostalan obrok na fino prepečenom kruhu.
Više pročitajte na Ordinacija.hr