RECEPT

Sekeli gulaš

17.10.2011 u 13:54

Bionic
Reading

Na početku svoje kuharice, grof Nikola Zrinski napisao je: 'Sekeli gulaš su ruke i noge mojih soldata.' Uistinu, ovo mađarsko jelo je vrlo hranjivo, a kiseli kupus poznati je izvor vitamina C. Pa ako je sekeli gulaš tako odgovorno hranio vojsku Nikole Zrinskog, onda sigurno zavređuje da ga i vi pripremite za neki ručak ili večeru

Potrebni sastojci:

600 g svinjetine od rebara
2 glavice luka
200 ml mesnog temeljca
750 g kiselog kupusa
1 žličica slatke mljevene paprike
1 lovorov list
5 zrna klekovih bobica
100 ml milerama
ulje
sol i papar

Priprema:

Meso izrežemo na komadiće i kratko popržimo na vrućem ulju.

Zatim dodamo sitno sjeckani luk, pa sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.

Začinimo solju, pospemo mljevenom crvenom paprikom, promiješamo i odmah dodamo kiseli kupus, lovorov list i klekove bobice.

Sve zajedno lagano promiješamo i pirjamo uz povremeno podlijevanje mesnim temeljcem i vodom po potrebi.

Kada je kupus omekšao, dodamo kiselo vrhnje i ostavimo da još jednom provre.

Recept je preuzet sa stranice Crochef.com