Ekipa gastronomskog serijala 'Croatia's finest' ovih dana snima na Braču, a karizmatični Dhruv Baker isprobao je dalmatinske delicije chefa Ivice Katića iz restorana Otok u supetarskom hotelu Osam
'U kolikoj ću mjeri biti ambasador Brača u Velikoj Britaniji, dovoljno govori činjenica da se već ovoga ljeta vraćam na ovaj prekrasni otok zajedno s obitelji', rekao je Dhruv Baker, jedan od najpoznatijih britanskih chefova i pobjednik showa 'MasterChef' 2010.
Dhruv će do srpnja, kada kreće emitiranje gastronomskog serijala od 20 polusatnih nastavaka pod nazivom 'Croatia’s finest', proputovati cijelu Hrvatsku i gledateljima diljem svijeta otkriti što sve ona može ponuditi u gastronomiji i kulturi te povijesnim i turističkim znamenitostima.
Nakon Istre i Zagreba Dhruv je posjetio Supetar na Braču, u kojem su ga preporuke odvele k Ivici Katiću, chefu restorana Otok u hotelu Osam, koji mu je pokazao kako pripremiti hobotnicu s divljim šparogama, sabljarku s ružmarinom i majčinom dušicom, posluženu s krumpirom začinjenim čubrom, ljubičastim lukom, mahunama i mladom koprivom te za desert rožatu.
'Ivica je pripremio sjajne dalmatinske delicije, a moram priznati da je sabljarka bila najbolja koju sam kušao. Možda niste ni svjesni koliko ste sretni što možete jesti svježu, netom ulovljenu ribu i pritom gledati najljepši zalazak sunca s terase hotela Osam', dodao je slavni chef
Dhruvova iskustva gledatelji će moći pratiti od lipnja širom Azije putem kanala National Geographic, a u Hrvatskoj na Drugom programu Hrvatske televizije.