ČEST PROBLEM

Stalno ratujete s podočnjacima? Evo nekoliko rješenja iz kućne radinosti koje vrijedi isprobati

29.01.2021 u 16:58

Bionic
Reading

Područje oko očiju bez sumnje je jedno od najosjetljivijih dijela na licu budući da je tu koža najtanja te vrlo sklona borama i podočnjacima

Podočnjaci su vrlo čest i neugodan problem no postoji nekoliko načina kako ih možemo riješiti prije nego posegnemo za korektorima.

Područje oko očiju iznimno je osjetljivo te se tu skuplja limfna tekućina koja uzrokuje naticanje, a nedovoljna sna, loše zdravstvene navike poput alkohola ili cigareta mogu dodatno pogoršati problem.

Kako biste izbjegli tamne sjene oko očiju, naticanje i nastanak bora, isprobajte i ove DIY savjete koristeći namirnice koje svi imamo u svojoj kuhinji.

Rashladite kožu

Kockice leda, maske za hlađenje ili ohlađena žlica (stavite je tijekom noći u hladnjak) pomoći će vam da se krvne žile skupljaju te da se otekline i mučne sjene manje vide ispod očiju.

  • +3
Selena Gomez također muku muči s podočnjacima Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Blagodati čaja

Popili ste navečer čaj od kamilice ili koprive? Nemojte bacati vrećicu od čaja već je stavite u hladnjak i ujutro držite na očima. Obje biljke poznate su po svojim protuupalnim i dekongestivnim svojstvima.

Krastavac

Ovo je dobro poznati trik koji provjereno djeluje. Izvadite krastavac iz hladnjaka i narežite na kriške. Stavite na oči i ostavite 10 minuta. Bit ćete ugodno iznenađeni rezultatom.

Domaća maska od mlijeka i kruha

Mlijeko tonira, hidratizira i izbjeljuje kožu, dok kruh sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B i njeguje kožu te neutralizira osip. Napravite pastu od bijelog kruha i mlijeka i nanesite na podočnjake (od 10 do 15 minuta) - samo pripazite da sloj nije predebeo.

Sok od rajčice

Da, i rajčice mogu pomoći u borbi protiv mrskih podočnjaka jer sadržeavaju likopen, antioksidant koji jača stijenke kapilara. Nanesite sok rajčice preko problematičnih područja, ostavite 10 minuta i lice operite hladnom vodom.