NEKI NOVI DIZAJN

Što kažete na modernu kuću s neobičnim okvirom?

15.07.2013 u 07:58

  • +8

Casa Sulla Morella

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kai-Uwe Schulte-Bunert

Bionic
Reading

Kuća Casa Sulla Morella, smještena u Italiji, predstavlja pravu revoluciju u nizu modernih domova. Izuzetna samodrživa kuća opremljena je solarnim panelima, a za njezin nesvakidašnji dizajn zaslužan je arhitektonsku studio i dizajnerica Andrea Oliva Architetto

Moderan stambeni projekt odmah za oko zapinje zahvaljujući izuzetno modernom dizajnu koji odlikuju ravne linije zbog kojih se savršeno uklapa u okoliš. Casu Sullu Morellu, za čiji dizajn je zaslužan Andrea Oliva Architetto, odlikuje intrigantno pametni dizajn s ciljem maksimalne iskoristivosti sunčeve svjetlosti i topline.

Kuća je smještena u neobičnom bijelom okviru, a ostatak je iskorišten za simpatičnu natkrivenu terasu koja navečer poprima poseban izgled zahvaljujući dobro raspoređenoj rasvjeti. Zbog posebne rasvjete, kuća doslovce svijetli u mraku. Prozori koji se protežu od poda do stropa pružaju dovoljnu količinu svjetlosti te u unutrašnjosti stvaraju toplu kućnu atmosferu. Osim toga, pomični paneli omogućuju da se prozori posve zatvore te na taj način kuća mijenja svoj izgled. Unutrašnjost je svijetla, prozračna, a dominantne boje su različite nijanse smeđe i bež boje.