ŽELIMO IH

Trendi traperice koje same pune mobitel

12.08.2015 u 11:12

Bionic
Reading

Tko kaže da moda i tehnologija ne idu ruku pod ruku? Brend dizajnerskih traperica Joe's Jeans na tržište je izbacio model skinny traperica koje ne samo što izgledaju dobro, već i pune mobitel

Brend koji obožavaju slavni pustio je u prodaju traperice nazvane #Hello jeans čiji stražnji džep služi kao punjač za iPhone.

Prenosivi punjač smješten je u posebnom pretincu pored stražnjeg džepa, a mobitel i punjač spajaju se preko žice skrivene uz rub šava traperica. Samo je potrebno voditi računa da se punjač prije pranja traperica ukloni.

Iako je džep dizajniran za iPhone, u njemu se mogu puniti i drugi modeli mobitela sličnih dimenzija. Baterija u trapericama može napuniti iPhone5 do 85% kapaciteta, iPhone 6 do %70 dok je iPhone 6 Plus prevelik da bi stao u džep.

Traperice se prodaju u četiri boje, a koštaju 198 dolara, dok se punjač posebno plaća i on košta 49 dolara. No u ovim tehnološki naprednim trapericama za sada mogu uživati isključivo žene jer muških modela nema ponudi.

Ovo nije prvi put da moda i tehnologija udružuju snage i olakšavaju život ovisnicima o gadgetima. Početkom ljeta Google je u partnerstvu s Levi'som počeo razvijati Project Jacquard, posebnu vrstu provodivog prediva koje kad se ušije u bilo koju tkaninu, omogućuje korištenje osnovnim funkcija pametnih telefona jednostavnim dodirom površine odjeće. Što znači da uskoro da bismo odgovorili na poziv, nećemo morati posezati za telefonom i tipkama, već samo, primjerice pritisnuti prstom dio rukava majice koju imamo na sebi.

Prošle godine Microsoft je predstavio hlače opremljene bežičnim punjačem za Lumia pametne telefone. Američka modna kuća Ralph Lauren na tržište je lani izbacila poboljšanu verziju svoje poznate torbe Ricky. Riječ je o torbi koja dolazi s ugrađenim LED svjetlima i USB punjačom za pametni telefon. Svjetlo u torbi Ricky pali se i gasi otvaranjem i zatvaranjem unutarnjeg pretinca, a punjač omogućuje 100 punjenja i može se nakon što se istroši, zamijeniti u njihovim dućanima.

Spoj mode i tehnologije nije novost za ovu modnu kuću, a prošle godine na tržište je izbacila polo majicu koja mjeri otkucaje srca, disanje, pa čak i razinu stresa.