MODNA PREDVIĐANJA

Veliki modni vodič za mjesece pred nama: Ovo su trendovi u koje ćemo se zaljubiti u narednim sezonama

28.12.2019 u 13:47

Bionic
Reading

Sukladno svemu dosad viđenom na proteklim tjednima mode, napravili smo iscrpan modni izvještaj i za vas izvukli sve modne natuknice koje vrijedi naučiti kako biste u 2020. ušli potpuno spremni. Pomno proučite najnovije modne trendove koje nam sugeriraju velika dizajnerska imena

U novom desetljeću očekuje nas pregršt uzbudljivih trendova. Ako je suditi prema onome što smo imali prilike vidjeti na tjednima mode, dizajnerske kolekcije za proljeće/ljeto općenito su puno komercijalnije u odnosu na ranije kolekcije te su fokusirane na klasične nosive komade.

Ove godine modnom scenom dominirat će 'odijela, bermude, bijele majice i topići s tankim naramenicama', tvrdi Elizabeth von der Goltz, direktorica nabave planetarno poznate online trgovine Net-a-Portera.

Željni ste saznati još? U nastavku otkrijte koje ćemo to komade odjeće, siluete, boje i printove obožavati u mjesecima koji slijede.

Modni trendovi za proljeće/ljeto 2020.

Prema onome što su nam u rujnu i listopadu predstavili modni virtuozi, nije teško zaključiti da ćemo u nadolazećoj sezoni ponovno prigrliti minimalizam i sve njegove prednosti, ali to ne znači da ćemo zaboraviti na printove i jarke boje. Slavit ćemo nosive odjevne kombinacije i čiste siluete, klasične komade poput odijela i balonera, a od printova posebno će se izdvajati točkice i tropski uzorak.

Minimalizam inspiriran 90-ima

Točkasti uzorak

Koža

Odijela

Tropski print

Décolletage (gola ramena i dekoltirana odjeća)

Predimenzionirane kragne

Bermude

Retro baloneri

U što vrijedi investirati novac nadolazećeg proljeća?

Osim u kvalitetan baloner i odijelo koji su uvijek pametan izbor, modni stručnjaci sugeriraju nam da ovog proljeća investiramo novac u neke ključne komade sezone koji će nam se itekako isplatiti. Komade poput topića s naramenicama, bijele haljine, male crne haljine ili trendi torbe predviđene za nošenje na ramenu, koji su ove sezone veliki hit, moći ćete nositi u bezbroj navrata.

Topići s naramenicama

Ljetna bijela haljina

Prsluk

Polo majice

Mala crna haljina

Modni dodaci koji će dominirati u 2020.

Japanke na petu

Lanac-ogrlica

Torba za rame

Torbe od ratana

Boje koje će dominirati u proljeće/ljeto 2020.

Ako ste ljubitelj neutralnih boja, u nadolazećim mjesecima počastite se s nekoliko komada u boji slonovače ili srodnoj joj bijeloj boji, ali nemojte se previše uljuljati u sigurnu zonu jer u mjesecima koji slijede veliku ulogu odigrat će jarke, vibrirajuće i neonske boje.

Boja slonovače

Neonske boje

Vibrirajuća narančasta

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Toni Cetinski, Bruno Petković, Goran Grgić, Peđa Grbin…