Ovo mora biti slasno: jagode, banane, naranče, biskvit i čokoladna krema... Naša čitateljica Ksenija Cajzek iz Varaždina otkrila je da ovu tortu radi često - sigurni smo da plane začas
Biskvit:
7 jaja (žutanjci + snijeg)
7 žlica šećera
7 žlica brašna
1 žlica kakaa
5 dag rastopljene mliječne čokolade
Izmiksati žutanjke, šećer, brašno i kakao u jednoličnu smjesu, u nju dodati čokoladu rastopljenu u mikrovalnoj ili na pari. U smjesu rukom umiješati snijeg od bjelanjaka. Kad se biskvit ispeče i ohladi, prerezati na pola. (može se peći i dva puta po pol smjese)
Krema:
9 žutanjaka
700 ml mlijeka
7 žlica šećera
8 žlica brašna
1 vanilin šećer (po želji može i rum šećer)
100 g čokolade za kuhanje
1 margarin ili maslac
Izmiješati žutanjke, mlijeko, šećer, brašno i vanilin šećer mikserom u jednoličnu smjesu, a zatim staviti kuhati na paru i miješati cijelo vrijeme, dok se krema ne zgusne. Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite čokoladu narezanu na kockice i miješajući je otopite (krema mora biti vruća). Ohladite kreme (crnu i žutu), a zatim u svaku umiješajte pola margarina (ili maslaca)
Ostalo:
1 kutija jaffa keksi
1-2 banane
Nekoliko većih jagoda
2 naranče
Slaganje torte
Biskvit staviti natrag u kalup i natopiti ga sokom od pola naranče (u iscijeđenu naranču se može po želji dodati par kapi limuna i/ili malo ruma). Preko biskvita staviti žutu kremu i na to nekoliko na tanke ploške narezanih jagoda. Na to staviti drugi biskvit, natopiti ga i na njega posložiti jaffa-kekse koje ste prethodno umočili u sok od naranče. Kekse okrenuti s čokoladom prema dolje. Praznine među keksima popuniti narezanim bananama (umočenim u narančin ili limunov sok) ili jagodama. Preko svega premazati kremu od čokolade. Ostaviti preko noći u kalupu u frižideru. Ukrasiti po želji, šlagom, narančama, mentom, naribanom čokoladom…
Ako imate svoj omiljeni recept za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.