Jesen je savršeno vrijeme za uživanje u gljivama, a ako ste u potrazi za laganim i jako ukusnim receptom, vrganji s domaćim vrhnjem pravi su izbor
Potrebni sastojci:
- 1 kg vrganja
- 1 glavica luka (može i dvije, kod svježih vrganja potrebno je manje luka)
- 2 žlice soli
- 2 žlice vrhnja (može domaće, može za kuhanje, može i kiselo vrhnje)
Priprema
Vrganje operemo, izrežemo, te operemo ponovo u vodi.
Luk očistimo i izrežemo te stavimo na vruće ulje da se pirja. Kad požuti, podlijemo a malo vode da pusti svoj sok.
Dodamo vrganje te poklopimo da se na laganoj vatri pirja uz često miješanje sve dok voda koju puste ne ispari. (Ako su vrganji još tvrdi, podlijte ih još vodom da se pirjaju malo dulje.)
Dodamo sol i dobro promiješamo. Kada su vrganji gotovi, maknemo s vatre i umiješamo vrhnje.
Recept za vrganje s domaćim vrhnjem poslala nam je Anita Baćurin iz Gline.
Svoje omiljene recepte od jesenskih namirnica svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.