Kad ugledate staklenku s mljevenim češnjakom, vjerojatno pomislite da je to lakši i brži način, ali postoji nekoliko razloga koji su dovoljno dobri da ipak odustanete od te ideje
Češnjak ima poseban miris koji se voli uvući u prste i možda će vam se ideja o već nasjeckanom i spremnom režnju za kuhanje činiti odlična, ali ovo bi vas moglo razuvjeriti.
Način na koji se guli češnjak u pripremi za sjeckanje i spremanje u staklenku umanjuje mu okus. Huffington Post piše da se u nekim slučajevima čak koristi i izbjeljivač kako bi češnjak bio privlačnije boje. Osim toga, jedan od sastojaka koji se dodaje mljevenom češnjaku je i fosforna kiselina, a ona se inače koristi za uklanjanje hrđe.
Nakon ovoga vam vjerojatno ne treba argument više da uvijek odaberete svježi češnjak, ali pomoći će i činjenica da se namače u vodi što također utječe na njegov okus i sve zdravstvene prednosti koje on donosi.
I nemojte zaboraviti da kuhanje sa svježim češnjakom ispuni cijelu prostoriju onim posebnim mirisom koji budi apetit.