48 SLIČICA U SEKUNDI

Hobit 3D stiže u domaća kina

05.11.2012 u 15:11

Bionic
Reading

Blitz CineStar, zahvaljujući ulaganju u najnovije tehnologije, u svim svojim kinima prikazuje 'Hobit: Neočekivano putovanje 3D' u revolucionarnih 48 sličica u sekundi ili tzv. High Frame Rate

Svjetska kinematografija napravila je još jedan korak u smislu tehnološkog napretka koji će omogućiti ultimativni doživljaj poput ulaska u filmsko platno i osjećaj sudjelovanja u filmu.

Do sada smo filmove u 3D-u gledali pomoći Triple Flash tehnologije, što znači 24 sličice po oku s multiplikacijom tri puta, čime se dobivaju 144 sličice u sekundi. Sada ćemo imati priliku uživati u filmovima koji će biti prikazani Double Flash tehnologijom u HFR (Higher Frame Rate), što znači 48 sličica po oku s multiplikacijom dva puta, čime se dobivaju 192 sličice u sekundi. Time će kvaliteta 3D prikaza biti još bolja. Kvaliteta filmova će se u najvećoj mjeri očitovati kod brzih scena u filmu te kod pomicanja kamere u svrhu pratnje određenog objekta ili osobe u filmu. Samim smanjenjem multiplikacije sličica, kvaliteta slike se povećava, pogotovo kod brzih scena u filmu.

Sve dvorane multipleksa s pet zvjezdica omogućavaju posjetiteljima da filmove koji su snimani u High Frame Rateu gledaju na velikim platnima i uživaju u filmovima kao nikada do sada. U multipleksima CineStar neće biti dodatne nadoplate za filmove koje će biti moguće gledati u ovoj naprednoj tehnologiji, već je u normalnoj cijeni ulaznice.

Prvi film koji ćemo imati prilike vidjeti tako što će nam se izmjenjivati 48 sličica u sekundi, kod 3D projekcija, doživjet će svoju premijeru u CineStar multiplex kinima ovog prosinca. Pod redateljskom palicom oskarovca Petera Jacksona, sniman upravo takvom tehnologijom, na velika nam platna dolazi film HOBIT: NEOČEKIVANO PUTOVANJE, jedan od najiščekivanijih filmova godine.

Veći broj sličica kod samog filma 'Hobita: Neočekivano putovanje 3D' znači bolju kvalitetu slike jer ne moramo koristiti višu multiplikaciju sličica, što znači da ćemo u zgodama Bilbo Bagginsa i njegove družine uživati kao da smo s njima, u potrazi za izgubljenim kraljevstvom Erebor.

Pretprodaja ulaznica, na koju se dugo čeka, počinje 7. studenog na blagajnama CineStara, putem www.blitz-cinestar.hr ili CineMata.

Hobit