PRIMANJE KOD PREDSJEDNICE

Izraz na licu Janice Kostelić sve govori

13.07.2016 u 22:02

Bionic
Reading

Tehnička doministrica znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić jučer je bila među uzvanicima na Pantovčaku, gdje je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila predstavnike, organizatore i sudionike Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016. Ovo je treći mjesec da je Janica na svojoj novoj funkciji zbog koje je morala potpuno promijeniti stil života. Slobodu, koju je nakon oproštaja od skijanja donedavno živjela, zamijenili su protokoli, putovanja i svakodnevni poslovni sastanci. Janica se zasad dobro snalazi, no sudeći po fotografiji snimljenoj jučer na Pantovčaku, i nju umor ponekad svlada

Kao što je to i sama priznala prije dva tjedna za tportal, biti skijašica bilo je puno lakše nego biti doministrica. No kako se nikad u životu nije bojala ijednog izazova, Janica se i na novoj funkciji uspješno snalazi. Uzvanica brojnih političkih protokola i događanja zaposlena je od jutra do mraka, a posljednja fotografija iz Predsjedničkih dvora, snimljena jučer na primanju kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, govori više od riječi. Posljednjih tjedna Janica je na Pantovčaku učestala gošća. Za cilj koji je zacrtala, novi stil života shvaća kao jednu svoju pozitivnu fazu.

'Lakše mi je trenirati nego ići po poslovnim sastancima, baviti se administracijom i slično. Znam da sam javna ličnost, ali još uvijek nisam na 'ti' s protokolima i ostalim, iako sam to već doživjela kao skijašica. No s druge strane, u životu treba iskusiti sve i probati kada se pruži prilika, a ako se iz toga izvuče barem milimetar pozitivnog, nešto se napravilo', rekla nam je nedavno Janica.

Zbog posla ovog ljeta propustit će tradicionalno ljetovanje Kostelićevih na Mljetu, no zasigurno će nekoliko slobodnih dana iskoristiti samo za sebe i putovanje na neku od njoj omiljenih morskih destinacija. Očekuje je i putovanje u Rio de Janeiro na Olimpijske igre. Za razliku od svojih političkih kolega, Janica svakim svojim pojavljivanjem u javnosti nekim detaljem zaintrigira javnost. Posljednji put to je bilo natpisom na majici.