OVACIJE KOLEGA

Kako je Leo DiCaprio reagirao na svoj prvi Oscar?

29.02.2016 u 10:45

  • +7

Leonardo DiCaprio

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nema tog glumca u Hollywoodu kojem je Oscar, unatoč odličnoj glumi i zasluženim nominacijama, toliko puta izmakao iz ruke kao što je Leonardu DiCapriju. Možda je ovaj put za ulogu u 'Povratniku', tvrde kritičari, Oscar najmanje zaslužio, no ako zbrojimo sve njegove veličanstvene izvedbe prijašnjih godina, nagrada je došla u prave ruke. Na dodjelu je došao u pratnji prijateljice, također nominirane Kate Winslet, a u govoru zahvale nije zaboravio kolegu Toma Hardyja zahvalivši mu se na njegovoj glumačkoj neustrašivosti. Dvorana teatra Dolby sinoć se u njegovu čast podigla na noge

Nakon šest nominacija i šest izgubljenih prilika, 41-godišnji holivudski osobenjak Leonardo DiCaprio ima svoj Oscar u rukama. Ovaj put kad ga je konačno dobio, mnogi bruje kako ga nije zaslužio, no on je svoju žrtvu čekanja podnio. A što je sve prošao da bi zlatni kipić došao u njegove ruke, zna cijeli svijet. I nije mu bilo lako kao nekima drugima. Zato je pobjeda zacijelo puno slađa.

Prepuna dvorana kazališta Dolby sinoć se podigla na noge kako bi mu čestitala kad je prošlogodišnja pobjednica Julianne Moore pročitala njegovo ime. U govoru zahvale samouvjereni Leo nije zaboravio među prvima čestitati kolegi britanskom glumcu Tomu Hardyju, nominiranom za najbolju sporednu ulogu u 'Povratniku'. 

''Povratnik' je uspio zahvaljujući nevjerojatnoj ekipi koja je radila na njemu. Prvo bih se htio zahvaliti svom bratu u ovom projektu, Tomu Hardyju. Tvoj talent i neustrašivost ne mogu proći nezapaženo. Naravno, za sve je kriv i Alejandro Gonzales Inarritu. Hvala i čovjeku koji me najviše naučio o filmu - Martinu Scorseseu. 'Povratnik' je između ostalog film o odnosu čovjeka i prirode i zato ne zaboravimo klimatske promjene koje se trenutačno događaju, ne smijemo i ne možemo ih ignorirati. Protekla 2015. bila je najtoplija godina u povijesti, nemojmo ovaj planet uzimati zdravo za gotovo kao što ni ja ovu nagradu večeras tako ne uzimam!' kazao je DiCaprio.

Leonardo DiCaprio Oscar 2016.