KRISTEN STEWART:

Konačno sam naučila koliko je moda važna

05.12.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Kristen Stewart sa završetkom 'Sumraka' pronašla je dobar stil - pod svoje okrilje primila ju je Balenciaga, a sretna je i njezina stilistica kojoj konačno dozvoljava eksperimente!

Kristen (22) se nikada nije smatrala fashionisticom, već je tvrdoglavo furala svoj opušteni stil.

No otkad je postala zaštitno lice Balenciaginog parfema Florabotanica, Kristenin stil doživio je pravi preporod.

Mlada Amerikanka najpoznatija po ulozi Belle (ova uloga donijela joj je i titulu najbolje plaćene glumice - njezin honorar iznosi 12,5 milijuna dolara po filmu, uz postotak od zarade u kino dvoranama) u modnom svijetu bila je pravo ružno pače.

Otkad ju je pod svoje okrilje primio sad već bivši Balenciagin dizajner Nicolas Ghesquiere, K-Stew pronašla je svoj modni put. Posljednjih tjedana zauzeta je promoviranjem posljednjeg nastavka sage Sumrak: Praskozorje 2. dio diljem svijeta, a gotovo na svakoj premijeri Kristen igra na sigurno odabirima francuske modne kuće.

Prozirne haljine, pripijeni korzeti, minice neonskih boja i kombinezoni ukrašeni sjajnim kamenčićima sad su dio njezine garderobe, a mlada glumica ih nosi bez straha! I više se ne presvlači u tenisice kad nitko ne gleda! Za razliku od Emme Watson, zvijezde Harryja Pottera, Kristen se nikad nije smatrala fashionisticom niti ju je moda zanimala.

'Nicolasa Ghesquierea upoznala sam kad sam imala 15 godina. U svim sferama života upoznate srodne duše, i Nic je baš to. Kad su mi rekli da ću snimiti editorijal u Balenciaginim kreacijama, bila sam oduševljena. Ne pratim rad niti jedne modne kuće, no za Balenciagu sam znala. Čudan je odnos glumaca i mode, no ja ne želim biti dio toga. Moj impuls da stvaram nešto nema veze s modom, no volim biti okružena kreativnom energijom, makar drugog tipa. Kad manekenke nose kreacije po pisti one pričaju priču, baš poput filma', objasnila je Kristen.

No za Kristenin dobar izgled nije zaslužan samo Ghesquiere.

'Htjeli smo pobjeći od njezinog dosadašnjeg imidža', otkrila je Kristenina stilistica Tara Swennen. 'Došla je na svoje i ohrabrila se pa mi konačno pušta da se malo više igram modom. Imam priliku za jednu prigodu smisliti jako glamurozan look, a za drugi nešto potpuno androgino - zajedno pokušavamo micati granice', dodala je Tara.

'Kristen je zapravo muškobanjasta, no konačno je shvatila da je moda arena u kojoj ona može biti kameleon i ne odijevati se onako kako izgleda svaki dan. Doduše, i dalje ima ideje o presvlačenju u starke nasred crvenog tepiha, ali idemo malim koracima', smije se Tara koja je otkrila kako Kristen nikad ne nosi nakit ni torbice!

Inače, kako je objavio Gossip Cop, Kristen Stewart je šest mjeseci bila najtraženije žensko celebrity ime na pretraživaču Yahoo!, a iza sebe je ostavila zvijezde poput Kim Kardashian, Kate Upton, Lindsay Lohan, Jennifer Lopez, Katy Perry, Miley Cyrus, Britney Spears, Scarlett Johansson i Jennifer Aniston