RUKA PRAVDE

Maja Šuput dobila presudu za narušavanje javnog reda

20.11.2016 u 20:30

Bionic
Reading

Pjevačica Maja Šuput i njezin bend Enjoy 2013. godine imali su sudski slučaj zbog optužbi za narušavanje javnog reda i mira tijekom nastupa na svadbi. Presuda je napokon stigla – nisu krivi


Maja Šuput vrlo je zadovoljna. Na svoj je profil na Instagramu stavila oslobađajuću presudu za optužbu za remećenje javnog reda i mira, kad je prije tri godine policija prekinula njezin nastup na vjenčanju koje se odvijalo na imanju u Šestinama, nakon čega je pjevačica morala u policijsku postaju gdje je dala iskaz.


'Oslobođeni! Prije tri godine na jedno prekrasno vjenčanje došla je policija oko 23 sata s pritužbama da je susjedima glazba preglasna i da nas moraju utišati. Mi smo se utišali iako je svadba bila u normalnim decibelima glasnoće, a susjeda tamo ni nema. Međutim, policija je bila uporna pa su bili ispred sale do dva ujutro. Tada su došli s nalogom da moramo prestati svirati, drugim riječima svadba je gotova. Pjevam 17 godina i nikad to prije nisam čula, a kamoli doživjela. Slučaj je završio na sudu, a sad smo konačno bend i ja nakon tri godine dobili oslobađajuću presudu. Policijski zapis je zapravo pomalo i komičan (pjevačica putem mikrofona spojenog na pojačalo pjevala više svojih pjesama različitog sadržaja), ali je presuda pravedna i poštena. Nadam se da više nikada niti jedan bend policija neće prekinuti u svirci koja mladencima znači sve na svijetu. I to samo zato što je kao neki susjed rekao da ne može spavati... Živjeli mladenci, živjeli muzičari', napisala je Maja.