IVA MAJOLI

'Moram i ja izgledati kao curica, da ne odskačem'

17.05.2016 u 13:24

Bionic
Reading

Izbornica hrvatska teniske reprezentacije Iva Majoli otkrila nam je kakav je autoritet mladim sportašicama iz reprezentacije, kako usklađuje sportske i obiteljske obaveze i zašto je promijenila frizuru

Proslavljena hrvatska tenisačica Iva Majoli i tri splitske sportašice koje su osigurale plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, jučer su ekshibicijskom partijom tenisa promovirale ženski teniski turnir koji će se, nakon 13 godina stanke, održati u Bolu na Braču.

'Jako mi je drago što se opet WTA turnir vraća na Bol jer svi imamo lijepa iskustva odande. Turnir u Bolu znači jako puno za hrvatski ženski tenis. Naše cure, Donna Vekić, Ana Konjuh, Petra Martić, Tena Lucas, Tereza Mrdreža će s veseljem sudjelovati na turniru. Nadam se da će biti dobrih rezultata i da će ih više, ako ne barem jedna od njih, doći do finala. U sklopu turira planiramo napraviti ekshibiciju, no još ću vidjeti s kim ću igrati. U međuvremenu moram na Roland Garros gdje ću igrati u paru s Arantxom Sánchez pa se vraćam na završnicu na polufinala i finala na Bol', ispričala nam je Iva.

Ispričala je kakva je kao izbornica i slušaju li je mlađe tenisačice.
'Imam super ekipu u Fed Cupu, kao obitelj smo. Mislim da sam dobar autoritet curama, slušaju me i dobro se slažemo. Neke od njih su imale zdravstvenih problema - Petra Martić vuče bolna leđa cijelu sezonu, Jana Fett mora na operaciju zgloba, Donna i Ana su upale u malu krizu za koju se nadam da će brzo izaći, ali znaju da sam stalno uz njih. Radim ono što volim, u tenisu sam i dalje i nema mi ljepšeg od toga', kaže nekada najbolja hrvatska tenisačica.

I njezina desetogodišnja kći Mija također je zaljubljena u tenis. Trenira ga od malih nogu, a njezin talent, govore treneri, neće proći nezapaženo.
'Dalek je i trnoviti put do uspjeha. Sigurno je da bi Mija to željela, ali tek je na početku, vidjet ćemo kako će se razvijati. Mora još puno kruha popapati', kaže kroz smijeh i dodaje da će joj ona biti velika podrška na putu do uspjeha.

Iva je sretna što uspješno balansira između svoje karijere i majčinstva.
'Sve je stvar organizacije. Mislim da sam svoj život dobro posložila i organizirala. Mija mi je najvažnija na svijetu, a onda dolazi sve ostalo', rekla je.

Lijepa sportašica u prikladnom, casual izdanju je blistala te pokazala da u svakoj prilici izgleda odlično. Nedavno se odlučila za malo promjene u svom izgledu pa ima novu frizuru.

'Napravila sam malu promjenu, skratila sam kosu i šiške. Moram i ja izgledati kao curica poput mojih mlađih kolegica, da ne odskačem od njih', rekla je kroz smijeh.


Iva Majoli sa jedriličarkom Tinom Mihelić s kojom je odigrala par dodavanja


Iva Majoli s mladim teniskim nadama s Firula


Iva Majoli, direktor WTA Bol Open turnira u društvu splitskih olimpijki