NEŠTO SE KUHA...

Novi zaokret u karijeri Josipe Pavičić Berardini

18.02.2016 u 18:32

Bionic
Reading

Voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić Berardini upustila se u novu kulinarsku i gastronomsku avanturu. U Zagrebu je otvorila restoran na čijem će jelovniku biti njezini maštoviti recepti, ali i recepti njezine prabake Talijanke

Kad je Josipa Pavičić Berardini kao sedmogodišnja djevojčica prvi put ispekla palačinke i od njih izradila tortu, njezini su ukućani bili impresionirani, ali su to kulinarsko eksperimentiranje tumačili kao prolaznu dječju igru. No njezina zaljubljenost u gastronomiju nastavila se kroz rubriku 'Glamurozna kuharica' koju je vodila na Novoj TV, a san joj se ostvario otvaranjem svog restorana u zagrebačkoj Novoj Galeriji.

Kao talijanska nevjesta, budući da je u braku s talijanskim poduzetnikom Nicom Berardinijem, dosta je iz kulinarstva naučila upravo u domovini svog supruga.
'Svekrva me poučila sve o tjestenini i pripremi njihovih umaka koji su u 80 posto slučajeva gotovi u desetak minuta. Parmezan mi je sad glavna namirnica koju uvijek moram imati u hladnjaku, i to ne onaj u vrećici, nego u komadu. Čak sam zavoljela i feferone i koristim puno više začina koje u teglicama nosim kamo god idem', izjavila je ranije za Večernji list.


Josipa Pavičić i suprug Nico Berardini

U svom će restoranu nuditi gastronomske poslastice poput domaćeg kruha od maslina i luka, variva od sipe, graha, krumpira, slanutka i kozica, bifteke, rižota, salate te razne vrsta deserta uz vrhunska hrvatska i talijanska vina.