TOKSIKOLOŠKI NALAZ

Otkriven uzrok Princeove nenadane smrti

02.06.2016 u 21:12

Bionic
Reading

Toksikološki nalaz koji je policijski dužnosnik predstavio novinskoj agenciji Associated Press potvrđuje uzrok smrti legendarnog glazbenika Princea

Podsjetimo, Prince je pronađen mrtav 21. travnja u svom domu u Minneapolisu. Policijski dužnosnik, koji je radio na istrazi pjevačeve smrti, novinskoj agenciji Associated Press otkrio je detalje smrti pod uvjetom anonimnosti zbog zabrane ovlaštenog istupanja u javnost.

Istražitelji Princeove smrti pokušali su doći do podatka o tome je li uzrok smrti predoziranje ili liječnički propust zbog propisanih lijekova tjednima prije smrti. Kako se napokon saznaje, razlog Princeove smrti leži u predoziranju opioidnim analgeticima, što potvrđuje toksikološki nalaz.

Princeova nenadana smrt šokirala je njegove fanove koji su nakon žalosne vijesti mahnito počeli kupovati njegove albume ponovno ga pozicionirajući na glazbenim ljestvicama. U prvom tjednu od objave smrti prodaja pet Princeovih albuma lansirala ih je među 10 najprodavanijih albuma na Billboardovoj ljestvici. Nakon smrti Prince je uspio prodati 4,4 milijuna albuma i singlova u usporedbi s 19 tisuća pjesama i albuma prodanih samo tjedan prije.