'MOLITE ZA PARIZ'

Poznati na društvenim mrežama pozivaju na mir i molitvu za stradale

14.11.2015 u 13:12

Bionic
Reading

Nakon stravičnih terorističkih napada koji su u francuskoj prijestolnici odnijeli preko 120 života, brojne zvijezde preko društvenih mreža pozvale su na molitvu i izrazile sućut francuskom narodu

U koordiniranim bombaškim napadima koji su šokirali svijet, stradalo je preko 120 ljudi. U znak podrške Francuzima brojne zgrade i spomenici širom svijeta osvijetljeni su bojama francuske zastave. Sinoć je simbol Pariza i cijele Francuske Eiffelov toranj, prestao svijetliti u čast žrtvama terorističkog napada, a počast stradalima odaje se diljem svijeta. Vrh zgrade World Trade Centra u New Yorku, kao i Empire State Building, osvijetljen je u plavo-bijelo-crveno, jednako kao i kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru, opera u Sydneyju i brojne druge svjetski poznate atrakcije.

A photo posted by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

Brojna slavna imena iz svijeta šoubiza na društvenim mrežama pozivaju na molitvu za Pariz i dijele fotografije Eiffelova tornja i francuske zastave.


Fotografiju Eiffelova tornja nacrtanog kao znak mira podijelili su Harry Styles, Vanessa Hudgens, John Legend, Pharrell Williams, Joe Jonas, Olivia Wilde i brojna druga iemna koja ne kriju koliko su pogođena ovim stravičnim činom.

'Sjedim i gledam vijesti, moje misli i srce su s obitelji i prijateljima stradalih kao i svima koji su sad u Parizu i Francuskoj. Molim vas ostanite svi u svojim domovima na sigurnom, napisao je pjevač Sam Smith na Instagramu.

#PrayForParis ??????❤️

A photo posted by Kate Hudson (@katehudson) on

Manekenka Gigi Hadid napisala je da moli za njezino najdraže mjesto na cijelom svijetu.

'Ljudi, sada je vrijeme da molimo za Pariz', pozvala je Katy Perry.


'Svi smo mi imigranti. Svi krvarimo u istoj boji. Svi smo jedno! Molimo za mir, u Parizu i diljem svijeta', napisala je Madonna.


'Dok se pripremam za utakmicu ne mogu a da ne mislim na tragediju u Parizu. Moj bože, što je s tim ljudima! Šaljem molitve svim obiteljima!, napisao je na Twitteru NBA košarkaš LeBron James.