THE ULTIMATE COLLECTION KONCERT

Rokerske snage sinoć prodrmale Tvornicu

20.05.2016 u 15:24

  • +6

U Tvornici kulture održan veliki koncert "The Ultimate Collection Live!"

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić/PIXSELL

Bionic
Reading

Obilježavanje velikog uspjeha edicije 'The Ultimate Collection' upriličeno je velikim koncertom u Tvornici Kulture na kojem su nastupila neka od najvećih imena u povijesti regionalne pop rock glazbe - YU grupa, Parni Valjak, Neno Belan & Fiumens i Opća opasnost

Prva je nastupila Opća opasnost svojim aktualnim singlom 'Gubim tlo pod nogama', a nakon toga su nastavili nizati neke od svojih najvećih hitova kao što su 'Jednom kad noć', koja se nalazi na albumu 'Greatest Hits' edicije 'THC', zatim 'Uzalud sunce sja', 'Pobjeg'o sam', 'Preživio sam' i mnoge druge.

Nakon Opće opasnosti, nastupio je Neno Belan sa svojim bendom Fiumens. Bend je raspjevao publiku s poznatim hitovima kao što su 'Rijeka snova', 'Stojim na kantunu', 'Divojka s juga', a posebno oduševljenje publike izazvali su s pjesmom Dine Dvornika 'Ella E'. Kao poseban gost nastupio je Željko Bebek uz pratnju Branimira Mihaljevića na klavijaturama i Mateja Mihaljevića na violini. Akustične verzije nekih od najpoznatijih hitova 'Sve je to od lošeg vina', legendarne 'Selme' i 'Ima neka tajna veza' toliko su oduševile publiku da je Bebek na zahtjev publike otpjevao i pjesmu 'Ružica si bila'.

Veliku naklonost publike imala je i YU grupa koja je svoj nastup otvorila posljednjim singlom 'Panika' s nedavno objavljenog albuma 'Evo stojim tu'. U nastavku programa odsvirali su pjesme 'Crni leptir', 'Čudna šuma' te 'Koktel' koje su samo neke od hitova koje je YU grupa za 45 godina postojanja ostavila publici. Posljednji je nastupio Parni valjak koji je otvorio koncert pjesmom 'Zastave'. Bend je predstavio i svoj novi singl 'Za malo nježnosti', a veliko uzbuđenje izazvao je velikim hitom 'Lutka za bal'.

Gotovo tri pol sata publika u prepunoj Tvornici oduševljeno je pratila nastupe bendova koji su svojim pjesmama pokazale i diskografski značaj za koji su dobili i priznanja Hrvatske diskografske udruge i Croatia Recordsa koja je njihove najbolje pjesme objavila u ediciji 'The Ultimate Collection'.