Scarlett Johansson u srcu Pariza otvara gurmansku pečenjaru kokica
Holivudska filmska zvijezda Scarlett Johansson otvara u subotu u Parizu, gastronomskoj prijestolnici, gurmansku pečenjaru u kojoj će služiti kokice spravljene po receptima poznatog njujorškog kuhara.
Tridesetjednogodišnja glumica, udana za Francuza Romaina Dauriaca, stručnjaka za oglašavanje, u Parizu provodi velik dio godine pa će u svome restoranu Yummy Pop shop i osobno posluživati goste.
Zvijezda, koja se proslavila filmom ‘Izgubljeni u prijevodu’ i ‘Under the skin’, odlučila je svoj restoran s kokicama otvoriti u povijesnoj, aristokratskoj četvrti Marais, a bude li posao cvjetao, nada se proširiti poslovanje otvaranjem novih lokala.
Glumičin glasnogovornik u Los Angelesu rekao je da Johansson obožava kokice i da će se u Parizu obroci pripremati na licu mjesta sa sezonskim dodacima.
Kuhar Will Horowitz iz njujorških restorana Ducks Eater i Harry and Ida's osmislio je meni u suradnji s američko-francuskim parom. Johannson osobno najviše voli kokice s okusom tartufa, parmezana i kadulje, a među receptima bit će i one s morskom solju i maslinovim uljem.
Stručnjaci ocjenjuju da trenutak za otvorenje nije mogao biti sretnije odabran jer je francuska prijestolnica zapljusnuta američkim utjecajem u kulinarstvu pa se u Parizu otvaraju restorani koji poslužuju brunches (mješavina doručka i ručka), a čak 70 posto njih uvrstilo je hamburgere na svoje jelovnike.