DANIELA TRBOVIĆ

'Sin mi zna reći: Mama, samo nemoj biti duhovita'

26.10.2015 u 08:14

Bionic
Reading

Od večeras na 1. programu HTV-a počinje 'BezVeze' zabavni game-show s elementima realityja napravljen prema popularnom BBC-jevu kvizu 'The Bubble' iz 2010. godine. Vodit će ga Daniela Trbović koja nam je otkrila bi li i sama mogla živjeti bez medija i informacija te kako je biti majka tinejdžera

Jedno je od najomiljenijih domaćih televizijskih lica, a okušala se kao voditeljica glazbenih emisija, kvizova, festivalskih događaja. Sada je pred njom novi projekt - 'BezVeze'.

Gosti emisije bit će u višednevnoj izolaciji tijekom koje neće smjeti koristiti mobitel, gledati televiziju, slušati radio i surfati internetom. Nakon izolacije dolaze u studio k Danijeli koja će im ponuditi svojevrsnu igru pogađanja: dobit će vijesti od proteklog tjedna za koje moraju pogađati jesu li stvarne ili izmišljene.

Na pitanje koliko je u Hrvatskoj teško razlikovati satiru od stvarnosti, kaže:
'Stvarnost je uistinu postala satira i bilo bi sjajno da se s njom možemo nositi s osmijehom, a ne s grčem i strahom. Mislim da će upravo zato biti zanimljiva ova emisija, jer nije jednostavno razlikovati nešto što je stvarno objavljeno negdje, a što smo izmislili', rekla je.

Rado bi i sama pristala neko vrijeme biti bez elektroničkih pomagala.
'Priznajem, moj dan počinje s espresso kavom i treba mi pola sata za sebe, a to znači za čitanje portala. Ali mogla bih bez problema šest dana biti apsolutno bez svega', kaže Daniela. Dodaje da nikako ne bi mogla živjeti bez 'pametnog telefona'.

'Svi smo postali ovisni o tome. Nekoliko puta mi se dogodilo da sam izašla iz stana bez telefona pa sam imala osjećaj kao da će svijet stati i da više ništa neću moći napraviti (smijeh). Ali, naravno da nije tako', ističe. Otkrila nam je podrijetlo svog vrckavog, britkog humorističnog duha.

'To je neka kombinacija genetike i tehnike 'sam svoj majstor'. Moj pubertetlija zna reći 'Mama, samo nemoj biti duhovita', tako da taj moj humor ne nalazi svugdje na dobar prijem. Postoje generacijski jazovi pa moja duhovitost očito nije svugdje dobrodošla', izjavila je Daniela.

Biti majka tinejdžera za nju je - fantastično.

'Pubertet je prilično turbulentno razdoblje, naročito kada je mama u klimakteriju, odnosno, u menopauzi, a dijete u pubertetu (smijeh). Kad bih se mogla staviti u neki stand by mode pa da se uključim za nekoliko godina, bilo bi mi lakše. Lovro je dobar dečko. Danas je klincima u tim godinama super, obožavaju biti u pubertetu jer im je to alibi za mnoge stvari', tvrdi.
Uvijek je vedrog i optimističnog duha i rijetko će je nešto izbaciti iz takta. U svojoj radnoj okolini nikad neće povisiti glas.

'Pribrana sam, vrlo tolerantna i užasno mi je bitna dobra atmosfera. Živce gubim najčešće doma ili u automobilu', otkrila je. Kad ne radi, uživa, kaže, u rijetkim trenutcima dokolice.

'Uvijek si želim produžiti dan, tako nakratko traje ta moja dokolica. Zaspem dvadeset minuta prije ponoći, a onda za ozbiljno odem spavati oko 2 sata ujutro. Uvijek nastojim nešto pročitati, razgovarati s Lovrom, pregledati TV programe, pa sam stalno neispavana. Što sam starija, sklonija sam, primjerice, ležernim druženjima sa sestrom. Ona mi je super prijateljica za moj babinjak. Odemo u kino ili na neki događaj koji nas zanima', rekla je. U posljednje vrijeme ima više vremena za knjige. Zadnje što je pročitala su knjige američkog književnika Philipa Rotha, a voli i knjige britanskog autora pakistanskog podrijetla - Hanifa Kureishija.

S godinama ne samo da je stekla sigurnost i samopouzdanje s pokrićem, nego i sve bolje izgleda. Iako je u 52. godini, Daniela je u duši zaigrana djevojka. Kako je uspjela ostati mlada u glavi?
'Još uvijek sam u duši mlađahna, ali sam sad samosvjesnija, samopouzdanija. Takva sam kao tip osobe, nisam neki uspavani tip. Možda čak nekad i priželjkujem neku kolotečinu, ali svi mi koji se bavimo medijskim poslom drukčije se formiramo i starimo. Posao je taj koji nas drži našpananim iznutra i na neki način mlađima od naše biološke dobi', kaže Daniela.

Kad je riječ o ljubavnom životu, trenutno nema nikog.
'Ne priželjkujete mi valjda da budem s nekim tek toliko da budem?' pita nas. Od 2004. godine živi sama sa sinom Lovrom, sada 15-godišnjakom, a na pitanje vidi li se opet u nekoj zajednici poput bračne, odgovorila je u svom prepoznatljivom stilu:

'Ne vidim se ni u kakvoj zajednici osim društvenoj, a kako s godinama sve lošije vidim jer imam veliku dioptriju, neću se ni moći vidjeti u nekoj zajednici', našalila se.

Zadovoljna je i privatno i poslovno. Otkrila je da nikad nije bila u dvojbi oko prelaska na neku drugu domaću televiziju.
'Kad je Hamed radio na Novoj TV kviz 'Ona ili on', dobila sam ponudu koju sam odbila. Moram priznati da je HTV, bez obzira na sve, naša najbolja televizija i rasadnik kvalitetnih kadrova i ono što radim na HTV-u, ne bih mogla drugdje ni raditi', pojasnila je.


Daniela i njezin 15-godišnji sin Lovro


Najviše se voli družiti sa sestrom Natašom


Od danas ćemo je gledati u zabavnom game-showu 'BezVeze'