BATINIĆ O TRUDNOĆI

'Sve što me čeka podnijet ću junački'

11.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Televizijska voditeljica Marijana Batinić odbrojava posljednje dane do porođaja, a za tportal.hr otkrila je po čemu će pamtiti svojih devet mjeseci koji joj nisu baš uvijek bili lagani

'Nisam posebno nestrpljiva osoba, ali jedva čekam da beba konačno dođe na svijet i da moje male trudničke muke napokon završe. Sve je spremno, potrudili smo se da se naša prinčipesa na ovom svijetu osjeća kao kraljica', kroz smijeh će buduća mama Marijana Batinić. Splitska voditeljica odbrojava zadnje dane do porođaja, a nadolazeći dani majčinstva nimalo je ne plaše.

'Nema razloga za to. Imala sa 18 godina kad sam dobila mlađu sestru tako da vrlo dobro znam što me čeka. Pokušala sam biti što opuštenija trudnica, mada me sad pred kraj malo hvata panika. No toliko je žena rodilo, ne vidim razloga zašto i ja taj veliki dan ne bih junački podnijela', iskrena je Marijana koja, i kad je trudnoća u pitanju, ne bježi od realnosti. Priznaje kako pripada onom klubu trudnica koje se tijekom devet mjeseci nisu osjećale uvijek blaženo. Bilo je tu i težih dana, no sa svim se trudničkim poteškoćama suočava poput lavice.

'O trudnoći i svemu s čim se žena susreće u tih devet mjeseci trebalo bi se puno više govoriti. Svaka žena bi trebala znati što je čeka u trudnoći.
Ja nisam znala i moram reći da je ponekad bilo čupavo. Svaka buduća majka za svoje je dijete u stanju pretrpjeti sve, pa ni ja nisam izuzetak', objašnjava Marijana.


Ime za curicu ona i njezin partner Matej Pašalić još nisu odabrali, no kaže da će sigurno biti kratko. Rodit će najvjerojatnije u Petrovoj bolnici u čije doktore ima veliko povjerenje. Veseli se što će u prvim danima majčinstva imati svoju mamu uza se koja uskoro dolazi iz Splita pomoći u zadnjim pripremama za dolazak unučice. Od svojih prijateljica koje su postale mama ili su trudnice dobila je mnogo savjeta, no Marijana se uzda i u svoju intuiciju i majčinsko šesto čulo.

'Nisam čitala puno knjiga, visila na forumima, izluđivala se pitanjima što će biti ako bude. Bit će to što bude, a sigurna sam da ću taj dan kad će moja djevojčica doći na svijet pamtiti za cijeli život i da ćemo ja i ona biti super tim!' kaže Marijana.