PORIN 2016.

Trijumf Elementala, subverzija Dječaka i dirljiva posveta Arsenu

18.03.2016 u 08:35

  • +22

23. dodjela glazbene nagrade Porin

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić/Pixsell

Bionic
Reading

Na splitskim Gripama, završila je 23. dodjela glazbenih nagrada Porin. Matija Dedić apsolutni je pobjednik ovogodišnje dodjele osvojivši šest Porina, a slijedi ga Massimo s tri

Dedić je kipić dobio za album 'Matija svira Arsena' pa je tako jazz pijanist s osvojenim statuama iz predprijenosa ukupno osvojio šest Porina. Massimov album '1 dan ljubavi' dobio je tri Porina i to za Najbolji album pop glazbe, produkciju te mušku vokalnu izvedbu.

U kategoriji 'Pjesma godine' pobijedio je Elemental i to za hit 'Goli i bosi'. Zagrebački hip hoperi su za istoimenu pjesmu dobili kipić i u kategoriji 'Najbolja izvedba grupe' s vokalom pa je bend u konačnici osvojio dva Porina. Isto toliko imaju Hladno pivo za album 'Dani zatvorenih vrata' koji su pobijedili u kategoriji 'Najbolji album rock glazbe' te 'Najbolje likovno oblikovanje'.

U kategoriji 'Najbolja ženska vokalna izvedba' statuu je osvojila Josipa Lisac za skladbu 'Tu', dok su najbolju vokalnu suradnju ostvarili Neno Belan i Maja Posavec u pjesmi 'Tvoj glas'. Najbolji novi izvođač je Nina Kraljić, pobjednica prve sezone showa 'The Voice'. Najbolji album folklorne i etno glazbe ima Bruno Krajcar, a Frano Parać osvojio je Porin u kategoriji 'Najbolja skladba klasične glazbe'.

Osim podjele Porina u 10 kategorija tijekom službenog prijenosa, dodijeljeni su i Porini za životna djela. Dobili su ih Hrvoje Hegedušić kojemu je nagradu uručio Alfi Kabiljo i Davorin Kempf. Njemu je nagrado dao prošlogodišnji dobitnik Frano Parać.Ovogodišnja dodjela Porina protekla je u mirnom ozračju i bez ekscesa. Splitski Dječaci, međutim, obračunali su se s HTV-ovim ukidanjem satirične emisije 'Montirani proces' uz povik 'Stop cenzuri na HTV-u'tijekom izvođenja pjesme 'Struja' u pratnji KUD-a Pleter.  Prilikom dodjele Porina u kategoriji 'Pjesme godine' za singl 'Goli i bosi', grupa Elemental vidno šokirana obilježila je 'povijesni moment' posudbom statue Jeleni Rozgi kako bi ga potpisala i učinila 'vrijednijim'.

Dobili smo Porina za pjesmu godine!!!!!!!!!6)7!))!€88&:48!7&?7&;48?3&;79&5tjovdsk

Posted by Elemental on Thursday, 17 March 2016

U kategoriji'Najboljeg novog izvođača godine', Porina je pokupila Nina Kraljićkoja se zbog zdravstvenih problema nije pojavila na dodjeli.Nina se zahvalila na Porinu aluzijom na nedavne prigovore HDS-a porukom kako glazba nema granice.




Jedna od pamtljivijih izvedaba, svakako će ostati ona 2Cellosa i Josipe Lisac. Osim spomenutih nastupa, ovogodišnja 23. dodjela Porina ostat će zapamćena po emotivnoj završnici u znaku Arsena Dedića kojem su brojne glazbene zvijezde izrazile divljenje izvodeći njegove najpoznatije hitove iz bogate glazbene karijere.

U predprijenosu dodjele Porina, kipići su podijeljeni u 25 kategorija, dok je za kategoriju 'Najboljeg klupskog albuma' Porin dobila grupa TBF zahvaljujući albumu 'Danas sutra' u izdanju Dallas Recordsa.

RTL Autor: RTL

"Danas sutra" dobio Porin za najbolji album klupske glazbe!Guštajte ljudi ;)

Posted by TBF - Official FanClub on Thursday, 17 March 2016