PROMOCIJA NOVOG ALBUMA

Trio Pillars and Tongues stiže u Močvaru

20.03.2014 u 11:57

Bionic
Reading

Pillars and Tongues trio je koji stvara pustinjsku, kotrljajuću i hipnotičku glazbu - ispunjenu dubokim, plesnim i plemenskim ritmovima, prožetu melodijama koje odvode u određeno stanje transa i teško ga se može smjestiti u neki određeni žanr ili usporediti s nekim drugim. Prvi put pred zagrebačkom publikom u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju sedmi po redu studijski album, Pillars and Tongues nastupa 31. ožujka u Klubu Močvara

Postavu benda čine Mark Trecka (Dark Dark Dark, Joan Of Arc, Static Films), Elizabeth Remis (Joan Of Arc, Static Films) te Ben Babbit, a u preko sedam godina postojanja Pillars and Tongues izdao je sedam fantastičnih albuma, dok je posljednji i aktualan 'End-dances' iz 2013. godine vjerojatno najviše pop-orijentiran, na kojem se mogu čuti utjecaji i sličnosti sa bendom Dead Can Dance i Davidom Bowiejem, prvenstveno zbog bariton vokala Marka Trecka te prozračnih i romantičnih aranžmana koji su jednostavno očaravajući.

Tematski, 'End-dances' obrađuje teme poput doma, putovanja, samo-ostvarenja, nasilja i želja, u cijelosti je instinktivan, ambijentalan i poetičan – u direktnom kontrastu sa svijetom koji nas okružuje, koji je brz, orijentiran prema užitku i pun instantne satisfakcije.Pillars and Tongues apsolutno je introspektivan bend stvoren za punjenje pozitvnom i moćnom duhovnom energijom.

Pillars and Tongues - 'Knifelife'

Ulaznice u pretprodaji iznose 30 kuna, dok će na dan koncerta koštati 45 kuna. Kupiti ih možete u sustavu Entrio te na svim službenim pretprodajnim lokacijama.