NA ROĐENDAN

U čast prerano preminuloj zvijezdi proglašen njegov Dan

07.06.2016 u 19:32

Bionic
Reading

Stanovnici Minnesote, države u kojoj je na današnji dan rođen Prince, pozvani su da u utorak nose nešto purpurno, u boji koja je bila zaštitni znak genijalnog glazbenika, kako bi mu odali počast na rođendan

Guverner Mark Dayton proglasio je 7. lipnja službenim Princeovim danom. Osim što je bio glazbeni revolucionar, prepoznat i popularan diljem svijeta, Prince je pridonio i ekonomiji te države na američkom srednjem zapadu, u kojoj je rođen i ostao živjeti, rekao je guverner.

Prince je umro 21. travnja u 58. slučajnim predoziranjem opiodnim analgeticima u svome domu, na imanju u Minnesoti, a među njegovim velikim obožavateljima su i mnogobrojne svjetske zvijezde.

Prije tragične smrti, početkom ove godine, krenuo je na turneju 'Piano and a Microphone', a početkom mjeseca otkazao dva nastupa. Nakon toga je ipak želio nastaviti s nastupima, no završio je u bolnici. Kako piše Daily Mail, dobitnik sedam Grammyja u javnosti je posljednji put viđen na koncertu u Minnesoti u subotu upravo kako bi svima dao do znanja da je dobro. Tada je publici poručio: 'Pričekajte još nekoliko dana s molitvama za mene.'

Iza slavnog glazbenika su čak 39 studijska albuma i veliko glazbeno naslijeđe. U bogatoj karijeri dugoj 40 godina prodao je više od 100 milijuna primjeraka albuma, a najčešće je kombinirao rock, R&B, soul i hip-hop te stvorio nezaboravne pjesme. Rođen 1958. u Minneapolisu, Prince se glazbom počeo baviti već sa sedam godina, a jedan od njegovih najvećih hitova zasigurno je 'Purple Rain', ali i 'Raspberry Beret' i 'Little Red Corvette'. Godine 2004. ušao je u Rock and Roll Hall of Fame, muzej najutjecajnijih pop umjetnika u Clevelandu.