TELEVIZIJSKI TRANSFER

Veliki povratak Nensi Proface na RTL

09.03.2015 u 16:44

Bionic
Reading

Nakon Zorana Šprajca, na RTL Televiziju prešla je još jedna dugogodišnja televizijska urednica - Nensi Profaca

Nakon četiri godine televizijska urednica Nensi Profaca vratila se na RTL Televiziju, na kojoj je nekad uređivala popularne emisije 'Exkluziv' i nedjeljni 'Exkluziv s Tatjanom Jurić'. Na RTL-u je radila sedam godina, do 2011, a prije toga je brusila novinarski zanat na HTV-u. Ova je Zadranka donedavno radila na 24sata TV-u, na kojem je bila glavna urednica.

Magazinska emisija s Antonijom Stupar Jurkin autorski je projekt Daniela Delalea, a s emitiranjem je počela u rujnu prošle godine zamijenivši 'Exkluziv Tabloid'. Na samom početku prevladavale su životne priče i lifestyle teme namijenjene ženama, no s obzirom na to da rezultati gledanosti nisu bili zadovoljavajući, čelni ljudi na RTL-u odlučili su kako je vrijeme da se 'Sve u šest' lagano počne okretati estradnim temama.


Antonija Stupar Jurkin

Nensi Profaca se u svoju staru televizijsku kuću vratila početkom ožujka, no u emisiji 'Sve u šest' već su vidljive određene promjene, u smislu kraćih i jednostavnijih priloga, kao i blokova vijesti od nekoliko sekundi između reportaža, koje prezentira Antonija Stupar Jurkin. Ovo je osvježenje svakako pridonijelo dinamici emisije, no konačnu će riječ ipak dati gledatelji.

Inače, kad je odlazila s RTL-a, po televizijskim se kuloarima govorilo kako Profaca ide nezadovoljna činjenicom da je novinar Dorijan Klarić dobio uređivanje dnevnih emisija 'Exkluziva' dok je njoj pripao samo nedjeljni 'Exkluziv', a vodila ga je Tatjana Jurić


Bilo kako bilo, šefovi na RTL-u očito i dalje imaju povjerenja u svoju nekadašnju djelatnicu, s obzirom na to da su je zvali da se ponovno pridruži njihovom timu i pokuša podignuti gledanost zabavnih formata.

Podsjetimo, početkom godine mnoge poznavatelje televizijskih prilika iznenadio je odlazak Daniela Delalea s mjesta Zabavnog programa RTL-a, ali i dugogodišnje novinarke i voditeljice Antonije Mandić.


Daniel Delale