NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Avvantura Festival Film Forum Zadar

21.08.2013 u 14:27

Bionic
Reading

Od 24. do 31. kolovoza u Zadru se okupljaju ljubitelji filma koji će cijeli tjedan uživati u velikom broju hrvatskih premijernih naslova, filmova nagrađivanim na velikim svjetskim festivalima kao i u radovima mladih filmskih autora.

U glavnom žiriju Avvantura Festivala Film Forum Zadar ove je godine okupljena prava filmska elita. Veliki poljski redatelj Krzysztof Zanussi dolazi na zadarski Forum kao i japanski skladatelj Shigeru Umebayashi, najpoznatiji po suradnji s hongoškim redateljem Wong Kar-Waiem. Tu je i Christian Jeune, glavni selektor canneskog festivala, glumica Arta Dobroshi i glavni urednik HTV-ovog Trećeg programa, Dean Šoša. Ove godine na zadarskom Forumu prikazuju se filmovi izvan konkurencije, a u Kazalištu lutaka Zadar odvija se natjecateljski program Festivala.

Avvantura nastavlja i s pravom filmskom poslasticom koja se krije u programu Klasici na Jadranu pa u brzom digitalnom vremenu na klasičnoj filmskoj 35-ici slijedi retrospektiva renomiranog francuskog redatelja i estetičara Roberta Bressona. Što se tiče klasika, na Festivalu je prisutan i Haneke jer je Austrija zemlja partner Festivala pa će se moći pogledati nagrađivana Ljubav i Bijela vrpca, kao i najnoviji dokumentarac o slavnom austrijskom redatelju. Dokumentarni filmovi su razasuti po raznim programima, a svima im je zajednička crta da su izrazito intrigantni. U Zadru nas očekuje Google and the World Brain, U braku sa švicarcem Arsena Oremovića i Okupacija u 27 slika Pave Marinkovića. Važno je napomenuti da Festival čeka i bogata filmska jesen kroz revolucionarnu novinu tj. online inačicu Festivala putem Tportala što konkretno znači da će svi zaljubljenici u film, zahvaljujući suradnji Festivala i Hrvatskog Telekoma imati priliku besplatno pogledati debitantske filmove autora iz cijeloga svijeta.

Također, posjetitelji Festivala i oni drugi zaljubljenici u film koji neće moći posjetiti Festival moći će uživati u ekskluzivnoj ponudi festivalskih filmova u MAXtv Videoteci te sudjelovati u nagradnom natječaju MAXtv Filmofeel putem aplikacije na MAXtv Facebooku i kroz četiri filmska izazova osvojiti vrijedne nagrade.

A tportal.hr ovom prilikom poklanja svojim čitateljima 2x2 festivalske ulaznice!

Po dvije ulaznice su osvojile:

Silvija Matijaščić
Marjana Milinović

Dobitnici ulaznice preuzimaju u festivalskom centru – u Kazalištu lutaka u Zadru.