Unatoč svojoj mladosti, a zahvaljujući kulinarskim vještinama i neizmjernoj ljubavi prema gastronomiji koju je jedanaest tjedana iznosila pred strogim žirijem, Imoćanka Anka Cvitanović pobijedila je u kulinarskom showu RTL-a 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' te osvojila titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera i postala vlasnicom novčane nagrade od 100.000 kuna!
Na početku RTL-ovog gastro putovanja regijama Hrvatske u natjecanju za najboljeg hrvatskog kuhara amatera natjecalo se četrnaestero kandidata različitih dobnih skupina i zanimanja. No lijepa i mlada Imoćanka Anka Cvitanović u svih je jedanaest tjedana natjecanja uspjela suzdržati tremu i emocije te ostati koncentrirana do samog kraja showa. U posljednjem, finalnom tjednu dokazala je i žiriju i gledateljima da, unatoč svojih 19 godina i činjenici da nije profesionalni kuhar, bez problema može konkurirati profesionalnim šefovima kuhinje diljem Hrvatske.
Svih četvero finalista bez veće je treme ušlo u posljednji zadatak prije duela. Recepti za grdobinu na pašta fažol bili su različiti kako bi finalisti mogli pokazati što su sve naučili u showu. Iako su sva četiri jela zadovoljila kriterije žirija, samo je dvoje najboljih otišlo u duel koji vodi do pobjede. Đurđica se dvoumila treba li u svoju grdobinu staviti krumpir ili ne, međutim pogriješila je s oblikom tjestenine koji se ne da jesti žlicom, a Zlatan je propustio poslušati savjet žirija i smanjiti količinu koncentrata rajčice koja je preuzela dominaciju nad cijelim jelom. Nenad je dobio pohvale jer je cijelo jelo pripremao u jednoj posudi, ali nije u potpunosti oduševio žiri svojim krajnjim rezultatom. Od svih ponuđenih, Ankina se grdobina jedina osjetila u jelu…
Kad su se zbrojile sve ocjene u finalnom tjednu, u posljednji duel ušlo je dvoje najboljih natjecatelja – finalisti Anka i Nenad. Njihov posljednji zadatak bio je osmisliti jelovnik od tri slijeda bez zadanog recepta. Na setu showa dočekalo ih bezbroj namirnica koje se mogu koristiti na različite načine i u neograničenim količinama. U ovom zadatku kreativnost, maštovitost i inovativnost pri izradi jela trebala je doći do vrhunca jer su Anka i Nenad bili prisiljeni u tri sata skuhati jela koja im najbolje leže.
Ankinu mirnoću tijekom finalnog dvoboja nije omela ni činjenica da se za titulu najbolje borila protiv posljednjeg konkurenta, iskusnog kuhara i poznavatelja gastronomije. Nakon kušanja svih šest jela žiri je donio odluku da su Ankin odrezak od tune uz salatu i orahe, svinjski lungić s pireom od tikve, mahunama i slaninom te čokoladni biskvit s kremom od vanilije i šumskim voćem i čokoladni mousse dostojni jelovnika pobjednika. Od odličnih ideja, vrhunskog okusa i arome do besprijekorne prezentacije, Anka je vladala kuhinjom, za razliku od Nenada koji zapravo i nije imao jasnu sliku što će skuhati u duelu. Sva tri slijeda, domaća tjestenina u umaku od bosiljka i pinjola, odrezak od tune i raka s povrćem te skuta sa šumskim voćem kao desert, činili su se prejednostavnima za super finale.
'Nisam svjesna svega ovoga i iznenađena sam pobjedom! Nisam uopće slutila da bih mogla doći do kraja. A dvoboj s Nenadom je zaista bio najveći izazov. On je jedan od natjecatelja koji zaista ima zavidno znanje u kulinarstvu, stoga mi je pobjeda još slađa', izjavila je nakon proglašenja najbolja hrvatska amaterska kuharica.