sjećate li se 4 Non Blondes?

Bila je tinejdžerska zvijezda, a danas je producentica koja je napravila album Kate Hudson

17.06.2024 u 22:20

Bionic
Reading

Glazbena četvorka nastala je u San Franciscu početkom 90-ih postala je svjetski popularna zahvaljujući hitu 'What’s up?' Njihova frontmenica Linda Perry je trenutno jedna od najtraženijih producentica i tekstopiskinja

Lindu Perry mnogi su zapamtili po specifičnom vokalu i otkačenom, grunge imidžu. Mjesto u glazbenom svijetu našla je transformirajući karijere pjevačicama poput Pink, Christine Aguilere, Gwen Stefani, Courtney Love i mnoge druge, a u novije vrijeme radila je album za Kate Hudson.

Unatoč velikom uspjehu prvog albuma, Linda je 1994. napustila band nezadovoljna kako je glazbena industrija tretira. Za Rolling Stone je 2011. godine izjavila da nikad nije bila pretjerana ljubiteljica svog benda, a njihov zvuk je opisala kao 'fluffy polished bullshit'.

Izvor: Društvene mreže

U samostalnim vodama je objavila dva samostalna albuma, 'In Flight' i 'After Hours'. Jewel, Courtney Love, Gwen Stefani, Alicia Keys, Celine Dion, Robbie Williams, Juliette and the Licks i Skin bili su samo neka od imena s kojima je ostvarila suradnju. Linda je 2010. godine s novim bendom Deep Dark Robot izdala je album 8 songs about the girl, a 2011. je počela objavljivati akustične obrade pjesama snimljenih iPhoneom.

  • +4
Linda Perry Izvor: Profimedia / Autor: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia
sve osim nogometa

Učitavanje...