Melinda French Gates

Bivša žena Billa Gatesa velikodušnom donacijom otkrila jasne političke stavove

28.05.2024 u 17:09

Bionic
Reading

Melinda French Gates poznata je kao filantropkinja, a njezin rad pretežito se tiče žena i dobrobiti žena koje su danas ugrožene u mnogim dijelovima svijeta

Bivša supruga Billa Gatesa jedna je od najbogatijih žena svijeta, a svoje bogatstvo nesebično dijeli s udrugama čiji rad podržava. Melinda French Gates odlučila je donirati milijardu dolara za ženska i obiteljska prava diljem svijeta, a odluku je potaknuta nedavnim zbivanjima na globalnoj razini.

Melinda French Gates uzrujana je zbog političkog nasilja nad ženama te zabrinuta za zdravlje majki na globalnoj razini, a posebno ju je uzrujalo što su žene diljem američkih saveznih država izgubile pravo na prekid trudnoće pod gotovo svim okolnostima.

'Ostajemo jedina napredna ekonomija bez ikakvog oblika nacionalnog plaćenog obiteljskog dopusta. A broj tinejdžerica koje doživljavaju suicidalne misli i uporne osjećaje tuge i beznađa visok je desetljeće', napisala je dodavši: 'Unatoč hitnoj potrebi, samo oko 2% dobrotvornih donacija u Sjedinjenim Državama ide organizacijama usmjerenim na žene i djevojke, a samo oko pola postotnog boda ide organizacijama usmjerenim posebno na obojene žene.'

Istaknula je kako su žene itekako zaslužne za napredak svijeta i ekonomije te naglasila kako je uključenost žena u politiku povezana sa smanjenom korupcijom, a da su mirovni sporazumi trajniji kada su žene uključene u njihovo pisanje.

'Koliko god to bilo šokantno razmišljati, moja jednogodišnja unuka mogla bi odrastati s manje prava nego što sam ja imao', napisao je French Gates za New York Times.

PHOEBE GATES

Zavodljivo izdanje mlađe kćeri Billa Gatesa u haljini namijenjenoj za one najhrabrije

Pogledaj galeriju