Šibenski pop rock bend

BluVinil i ‘Zvijeri' protekli tjedan najtraženija domaća pjesma na Shazaamu

17.06.2024 u 13:38

Bionic
Reading

Šibenski pop rock bend BluVinil s novim singlom ‘Zvijeri' protekli je tjedan najtraženija domaća pjesama prema hrvatskoj listi na Shazaamu

U tjednu nakon objave singla bend je ušao na top 200 ljestvicu ukupno pretraživanih pjesama u zemlji, čime je bio domaći i regionalni bend s najviše Shazaam upita korisnika za prepoznavanje pjesme. BluVinilove ‘Zvijeri' su tako bile traženije od globalnih imena poput Eminema ili Sabrine Carpenter. Dva tjedna nakon objave singl i dalje drži mjesto na listi pjesama koje imaju najviše Shazaam pretraživanja u Hrvatskoj, s pozicijom među top 15 pjesama. ‘Zvijeri' se ujedno preko platforme Spotify, nakon Hrvatske i regije, slušaju i po Europi, a po broju streamova prednjače Italija i Njemačka.

Bluvinil - Zvijeri (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Singl ‘Zvijeri' još je jedna pjesma s kojom BluVinil najavljuje nadolazeći album.’Radi se o ljubavnoj pjesmi o atomskoj bombi. To je pjesma koja slavi ljeto i život', poručuje BluVinil.

Produkciju singla ‘Zvijeri' potpisuje Srđan Sekulović Skansi, režiju videospota Tomislav Dugandžić, dok je za umjetničko oblikovanje zadužena Iris Šprljan. Autor glazbe, teksta i aranžmana je Matej Nakić.

‘Zvijeri' je drugi singl s novog nadlazećeg albuma. ‘Donosi moderni rokenrol, sjetu i rukopis Mediterana, negdje između Tome Bebića i Lane Del Rey’, najavljuje BluVinil.

Nakon što je hvaljeni drugi album ‘Zna li itko tajnu srca?' uvršten među najbolje domaće albume 2022. nastavljeno je sjajno glazbeno i koncertno razdoblje za bend BluVinil. Nakon pjesme ‘Ovdje nema nikoga', singlom ‘Zvijeri' bend još jednom daje uvid u novi ciklus rada. Ante Lovrić Tancalo na bubnju i perkusijama, Branimir Župić na klaviru i vokalu, Bruno Jakelić koji je uz bas gitaru i vokal, te gitarist i pjevač Matej Nakić pjesmom još jednom pokazuju novu autorsku fazu, a bend je resetiran glazbeno, vizualno i estetski.

Novi singl ‘Zvijeri” objavljen je za LAA i dostupan je na svim streaming servisima.