važan datum

Danas je poseban dan za Sanju Doležal: Ma tko bi rekao da slavi 61. rođendan

09.05.2024 u 18:19

Bionic
Reading

Za pjevačicu Sanju Doležal današnji dan je vrlo poseban. Naime, Sanja slavi 61. rođendan, a nisu je zaobišle ni čestitke na društvenim mrežama

Sanja Doležal je rođena u Zagrebu 9. svibnja 1963. godine. Glazbenu karijeru započela je kao pjevačica 'Prve ljubavi', a s tom grupom je snimila dva albuma. Tijekom rada na drugom albumu, upoznala je Rajka Dujmića koji ju je pozvao u 'Nove fosile' gdje je pjevala od 1983. do 1991. godine.

S grupom 'Novi fosili' je postigla velike uspjehe - snimila albume prodane u stotine tisuća primjeraka i nastupala na rasprodanim koncertima. 'Novi fosili' su 1987. nastupili i n Euroviziji gdje su s pjesmom 'Ja sam za ples' osvojili odlično četvrto mjesto. U međuvremenu Sanja je postala jedno od najpoznatijih lica glazbene scene u Jugoslaviji, ali i voditeljska zvijezda.

Sanja je dvadeset godina bila je u braku s Nenadom Šarićem, bubnjarom 'Novih fosila', koji je preminuo 2012. godine. Nedavno, točnije 3. svibnja, Sanja je podijelila objavu na svom Instagram profilu sa svojim je pratiteljima podijelila iznimno težak životni trenutak, godišnjicu smrti njezinog voljenog supruga Nenada Šarića, s kojim ima kćer Leu i sina Luku.

Iako je prošlo već 12 godina, tuga je i dalje velika, jer njezin voljeni Neno otišao je iznenada, nakon što je doživio moždani udar. Na Instagramu je Sanja objavila njegovu fotografiju s pozornice, dok nasmijan radi ono što najviše voli - svira, a iznad iste stoji datum rođenja i smrti.

Nedavno su pak Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec najavili da će 9. studenoga nastupit u Areni Zagreb, gdje će zajedno sa svojom vjernom publikom napraviti tulum u povodu pedeset i pet godina postojanja grupe. A taj će koncert ujedno označiti i početak oproštajne turneje Novih fosila, benda koji spada među one čije pjesme spajaju generacije.

kao da ne stari

S razlogom je 'vječna djevojčica': Pogledajte kako se Sanja Doležal mijenjala kroz godine

Pogledaj galeriju

Sanjin rođendan nije zaboravio njezin suradnik i prijatelj, Vladimir Kočiš Zec koji joj je posvetio objavu na društvenim mrežama. 'Draga kumo, prijateljice i poslovna suradnice, od srca ti želim sve najljepše u životu i da zajednički uživamo, bar još u 100 koncerata! Sretan ti rođendan!,' napisao je.

A svega dva dana ranije i Vladimir Kočiš Zec proslavio rođendan, Sanja to, naravno, nije preskočila. 'Više od 40 godina prijateljstva, puno smijeha, nažalost i suza... Moje kumče, moj prijatelj, kolega, danas slavi rođendan! Zeko guramo do stotke!,' napisala je tada Sanja i objavila njihovu zajedničku fotografiju.

Sanja Doležal Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL