SA SNIMANJA U ZADRU

Evo kako su Višnjić i Nadarević utjelovili Antu Gotovinu i Janka Bobetka

15.03.2017 u 15:19

  • +2

Na Forumu se snima General, Mustafa Nadarević glumi Janka Bobetka

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Bionic
Reading

Jedno od najomiljenijih lica naše kinematografije, glumac Mustafa Nadarević, unatoč tome što će uskoro navršiti 74 godine, ne miruje. Nedavno se pridružio glumačkoj ekipi filma 'General' u režiji Antuna Vrdoljaka, a danas je s Goranom Višnjićem snimio scenu razgovora između generala Gotovine i Bobetka

Dok su policija i osiguranje zaustavljali prolaznike, zadarski Forum bio je kulisa za snimanje filma 'General' te su snimljene scene između generala Ante Gotovine kojeg glumi Goran Višnjić i načelnika Glavnog stožera RH prije Oluje, generala Janka Bobetka, kojeg utjelovljuje Mustafa Nadarević. Ispred crkve svetog Donata odvila se jedna od ključnih scena filma, ona u kojoj general Bobetko daje savjete generalu Anti Gotovini.

'Antun Vrdoljak voli raditi sa mnom, ali i ja s njim pa me je angažirao i u ovom filmu. On ima 85 godina i mislim da je red da se družimo zajedno zbog našeg iskrenog prijateljstva koje je trajalo sve ove godine. Zbog predstave 'Sjajni momci' ne mogu stići na snimanja pa mi oni tako prilagode neke scene kako bih mogao odraditi svoj dio posla. Vrdoljak me kupio kada je rekao da mu je ovo posljednji posao, iako mu ne vjerujem jer je žilav i jak i ne predaje se lako', nedavno je Mustafa Nadarević izjavio za Dnevni avaz.

Film 'General' se snima u produkciji Kiklop filma i HRT-a, a film i televizijska serija od osam epizoda, od kojih će svaka trajati 50 minuta, prikazat će cijeli životni put generala Ante Gotovine.