kakvi geni

Glazba je na njih imala zarazan utjecaj: Ovo su talentirani unuci domaćih velikana

12.07.2023 u 06:26

Bionic
Reading

Uz neprijepornu darovitost kojeg su naslijedili od svojih djedova, legendarnih domaćih umjetnika te okruženje u kojem su odrastali, mladim, lijepim i darovitim Lu Dedić, Viti Vukov, Emi Jusić i Martinu Müller glazba je postala radost, posao, zadovoljstvo. Svatko u svom žanru slijedit će svoju zvijezdu i ostvariti svoje snove

Kada su Matija Dedić i njegova supruga Marina dobili kćer Emanuelu (skraćeno Lu), djevojčica je odmah postala 'djedova mezimica', kako je Arsen Dedić više puta govorio za medije. Lu je već napunila 20 godina, a kako joj je glazba u krvi i uz je nju odrasla, privukla ju je takva vrsta stvaralaštva. Mlada pjevačica nedavno je predstavila svoj prvi singl 'Prava stvar'.

Prije toga je oduševila izvedbom pjesme 'Zadnji sati ljeta', objavljene na Matijinom posljednjem hvaljenom albumu 'Ladies', a sredinom ožujka je nastupila i u Zagrebačkom kazalištu mladih u pratnji oca na klaviru.

Izvor: Društvene mreže

'Interes za glazbu mi je vrlo širok i ne mogu odrediti kojem sam žanru najviše sklona. U aspektu glazbe um mi je uvijek maksimalno otvoren. Svakodnevno istražujem glazbu različitih žanrova i iz različitih razdoblja i uživam u tome', objasnila je Lu.

Vita Vukov kći je glumice Ksenije Pajić i pijaniste Emila Vukova, sina slavnog pjevača i političara Vice Vukova. Da se želi baviti glazbom, shvatila je kao desetogodišnjakinja kad je na tatinu kasetofonu prvi put čula Vladimira Horowitza kako svira (isprva je htjela biti balerina). 2017. godine je debitirala je u opereti 'Vesela udovica' koju su režirali Branka Cvitković i Dinko Bogdanić 'Vesela udovica', a na Muzičkim akademijama u Zagrebu i Klagenfurtu diplomirala je klavir (studirala je korepeticiju i operno pjevanje).

Vita je sve očarala kad je u veljači 2019. zapjevala na gala koncertu 'To je tvoja zemlja' u zagrebačkom KD-u Vatroslav Lisinski, u čast njezinog djeda. Izvela je djedovu pjesmu 'U duši s tobom' i pokazala svu raskoš talenta.

'Glazba mi se čini kao prirodan slijed, osim dide, glazbom se bavila i moja nona Diana Bulat-Vukov koja je svirala klavir i pjevala, čak je za didu skladala i jednu pjesmu. Tata Emil klasični je pijanist, a teta Ivana pjeva jazz. U kući se uvijek pjevalo i sviralo', ispričala je ranije za Večernji list. Otkrila je da djeda Vicu pamti po 'spektakularnim ručkovima jer je izvrsno kuhao, ali i po vicevima kojima je uvijek sve uveseljavao'.

Izvor: Društvene mreže

Rekla je da djeda Vicu pamti po 'spektakularnim ručkovima jer je izvrsno kuhao, ali i po vicevima kojima je uvijek sve uveseljavao'. Inače, Vita najradije šeta psa, ide u teretanu, posjećuje izložbe i koncerte te voli čitati, a prošle godine je postala - mama malenog Tome. Zbog supruga rumunjskog Mađara Andrasa Ede Szabe preselila se u glavni rad Transilvanije gdje je upisala doktorat.

  • +3
Vita Vukov Izvor: Cropix / Autor: Biljana Blivajs / CROPIX

Emu Jusić, 23-godišnja unuka maestra Đela Jusića i kći poznatog glazbenog para Paule i Đele Jusića Juniora oduvijek je znala da će se baviti glazbom. prve glazbene korake napravila je još u vrtiću, u zboru koji su vodili njezini roditelji. Nedavno je objavila svoju novu, treću po redu pjesmu. Radi se o singlu 'Sami'. Mlada pjevačica i kantautorica, studentica odnosa s javnošću, koja pohađa i solo pjevanje u glazbenoj školi, svoj prvi javni nastup imala je upravo na koncertu u čast pokojnog none.

Izvor: Društvene mreže

'Nono je imao puno želja što se tiče mene i mog puta. U mene je polagao velike nade i očekivao je uvijek dosta od mene jer je znao da ja to mogu. To mi je onda, kada je već bio bolestan, i rekao, a za mene su to bile baš motivacijske riječi, kojih se uvijek sjetim kada sam na putu da odustanem zbog umora', izjavila je za Jutarnji list. Otkrila je i kako su njih dvoje 'bili baš povezani, a najviše su voljeli otići zajedno u đir Stradu­nom, popiti kavu i nešto pojesti'.

U glazbenim vodama, poput djeda Mire Ungara je ušao i unuk Martin Müller - Lermi. Sin je Lane, kćeri zagrebačkog pjevača sa svjetskom karijerom iz njegovog drugog braka s Danijelom, ruskom manekenkom. Martin već dulje vrijeme piše i snima, a njegov žanr je rap glazba. Kako nam je prije nekoliko godina objasnio ponosni djed Miro, njegov mezimac 'piše provokativne, hrabre i pomalo bezobrazne tekstove koji su primjereni za izričaj kakav je izabrao'.

Mladi reper je ranije izjavio da mu je djed pohvalio nekoliko pjesama. 'Stariji je pa ne razumije ovakav tip glazbe, ali je apsolutna potpora meni, ali i svima koji se na neki način bave glazbom', rekao je za RTL.hr.

Izvor: Društvene mreže