SHRVAN GUBITKOM

Izgubio sina i oca: Posljednjih nekoliko godina Srđana Todorovića obilježile tragedije

22.12.2017 u 17:49

Bionic
Reading

Srpski glumac Srđan Todorović u srijedu navečer ostao je bez sina, trogodišnjeg Dejana koji je preminuo u snu, a nedavno je izgubio i oca, glumca Boru Todorovića i tetku, veliku dramsku umjetnicu Miru Stupicu

Sin Dejan bio je bolestan i pio je antibiotike, a oko pet sati je legao i zaspao. Kad ga je majka Ana sat i pol kasnije pokušala probuditi, nije reagirao, prenosi srpski Blic kojemu je supruga Srđana Todorovića kroz suze rekla da se nikad neće oporaviti od gubitka djeteta za koje su živjeli.

'Ne mogu prestati plakati jer mog Dekija više nema. On nam je bio i noć i dan i sreća i život. Sve ono što smo imali', rekla je Ana Todorović za Blic. 

Nju i supruga 2014. potresla je i smrt Srđanovog oca, legendarnog glumca Bore Todorovića, koji je iznenada preminuo 7. srpnja. Neposredno prije smrti operirao je slijepo crijevo, a tijekom oporavka mu je pozlilo i pao je u komu. Unuku Dejanu, kojem se silno radovao, tada je bilo svega tri mjeseca. 

U kolovozu prošle godine Srđan Todorović ostao je i bez tetke, velike dramske umjetnice Mire Stupice koja je imala težak moždani udar. Operirana je, ali nije se uspjela oporaviti. 

Srđan Žika Todorović veliki je srpski glumac i rock glazbenik koji je do početka 1990-ih kao bubnjar svirao s više bendova, među kojima su Disciplina kičme i Ekatarina Velika.

Kasnije se posvećuje isključivo glumi, a neke od najvažnijih uloga su u filmovima 'Kako je propao rokenrol', 'Mi nismo anđeli', 'Crna mačka beli mačor', 'Mrtav 'ladan', 'Sivi kamion crvene boje' i u serijama 'Vratiće se rode' te 'Montevideo, Bog te video'. 

Srđan Žika Todorović Izvor: Screenshot / Autor: Promo

Prvi je put zaigrao u filmu 'Ima ljubavi, nema ljubavi' sa samo tri godine. 

Njegov pokojni otac, Bora Todorović poznat je, među brojnim njegovim ulogama, po onima u filmovima 'Dom za vešanje' Emira Kusturice iz 1988., 'Maratonci trče počasni krug' Slobodana Šijana te 'Ko to tamo peva', također Slobodana Šijana.