one su mu najbliže

Kateina bolest mogla bi natjerati princa Williama na neobičan potez

02.10.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Uz princa Harryja u Americi i Kate Middleton koja trenutno obavlja manje službenih dužnosti, princ William ima zadatak pred sobom: kako, s tako smanjenom radnom kraljevskom obitelji ispuniti sve potrebne angažmane

Odgovor se, kažu neki, krije u njegovim sestričnama, princezama Beatrice i Eugenie. Dok se William's Earthshot Prize Summit održavao u New Yorku, Beatrice je također bila u Velikoj jabuci na Vijeću za utjecaj na mlade, dok je njezina majka, vojvotkinja od Yorka, bila prisutna kako bi sudjelovala u panel diskusiji o klimatskoj solidarnosti u Commonwealtha.

'Cijela obitelj York oduvijek je 100 posto podržavala njihovu baku i ono za što se Britanija zalaže, te integritet dobrih vrijednosti i monarhije', rekla je vojvotkinja o svojoj djeci za The Daily Mail.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Rođaci kao podrška

Dok se za kralja Charlesa kaže da se plaši davanja uloga Beatrice i Eugenie kao zaposlenih članova kraljevske obitelji, čini se da bi princ William mogao vidjeti istaknutije mjesto za njih kada se popne na prijestolje. U svibnju su sestre prisustvovale vrtnoj zabavi u Buckinghamskoj palači u znak podrške princu i Kate Middleton koja se u to vrijeme oporavljala od raka pa nije mogla biti prisutna.

BAKA I UNUKA

Rijetko samostalno pojavljivanje: Kraljica Elizabeta i unuka Eugenie na službenoj dužnosti

Pogledaj galeriju

Pridružili su im se rođaci, Zara Tindall i Peter Philips.' Princ od Walesa je jako želio pozvati svoje rođake mu je bilo zabavno vidjeti na okupu svoje mlade kraljevske rođake', rekao je izvor iz palač. Podrazumijeva se da su rođaci pozvani kako bi nadoknadili odsutnost princeze od Walesa te su bili više nego sretni što su podržali Williama.

'Bliži su nego što bi mnogi rođaci biti, imaju to jedinstveno zajedničko iskustvo i neobičan život koji svi vode', rekao je izvor za HELLO!. 'Ovo je institucija kojoj svi oni pripadaju, možda na malo različite načine u smislu načina na koji joj služe, ali svi vjeruju u nju i njenu budućnost i žele učiniti što god mogu da je podrže.' Princeza Eugenie rekla je da je 'oduševljena što je bila na vrtnoj zabavi u Buckinghamskoj palači'.

Prije mnogo godina zamišljalo se da će princ Harry i Meghan Markle preuzeti pozamašan dio odgovornosti i angažmana kraljevske obitelji. Njihov odlazak iz kraljevske obitelji ostavio je prazninu, a sam Harry je poručio da više neće biti povratka. Kada su ga 2023. godine upitali bi li ikada razmislio o povratku u 'prijašnji' život, njegov je odgovor bio jasan: 'Ne. Mislim da to nikada neće biti moguće.' Doista, nedavne glasine da bi se Harry mogao preseliti natrag u Ujedinjeno Kraljevstvo brzo su poništili njegovi najbliži jer je njegov život sada u Americi.

Rješenje postoji

Stoga ne bi bilo iznenađujuće da se princ William u budućnosti više oslanja na svoje rođake. Trenutačno ni Beatrice ni Eugenie ne primaju javna sredstva za svoje aktivnosti ili sigurnost niti su službeno klasificirane kao zaposlene u kraljevskoj obitelji. Međutim, čini se da su ove godine dobili zeleno svjetlo za više javnih pojavljivanja.

Princeza se pojavila u emisiji 'This Morning' na ITV- u s vrha Empire State Buildinga u New Yorku kako bi govorila o radu dobrotvorne organizacije Outward Bound, koju je njezin djed, vojvoda od Edinburgha, podržavao više od šest desetljeća. Za ovaj će intervju biti potrebno odobrenje Buckinghamske palače ali se naslućuje da je obitelj sretna što će Beatrice i njezina sestra imati istaknutije uloge u budućnosti.

DOBRO SE ZABAVIO

Kralj Charles poput princa Louisa: U nevjerici se lupio po čelu, a onda su krenule i suze...

Pogledaj galeriju

'Oduvijek su imali osjećaj služenja i dužnosti, vjerojatno naslijeđen od bake. I pokazali su da im se može vjerovati i mislim da se to cijeni. Kraljevska obitelj priznaje da su princeze vrlo šarmantne, prilično poslušne mlade žene te su vrlo opuštene i dobre u situacijama kada komuniciraju u javnosti. Kad god su to ranije činile, nisunikad pogriješile', kaže izvor.