poruka upozorenja

Sestra Kate Moss završila u bolnici zbog predoziranja Ozempicom: Otkriva užasne nuspojave

12.09.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Lottie Moss je priznala da je uzimala Ozempic i kaže da bi radije 'umrla' nego ga ponovno koristila

Manekenka je hitno prebačena u bolnici nakon što je dva tjedna uzimala veliku dozu lijeka za mršavljenje, zbog čega se teško razboljela.

Sada je progovorila o svom iskustvu kao upozorenje svima koji razmišljaju o korištenju Ozempica nakon što je naučila 'stvari za koje bi voljela znati prije nego što ga je uzela', kao što je točna doza lijeka na njezinu kilažu.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia / Promo

Prevelika doza

Lottie se prisjetila napadaja, koji je bio uzrokovan teškom dehidracijom te je izjavila da su joj grčenje lice i ruku bili jedno od 'najstrašnijih' iskustava koje je ikada proživjela. Nakon što su je liječnici pregledali, Lottie je saznala da bi se dozu Ozempica koju je ubrizgavala u nogu trebala propisati nekome tko ima najmanje 100 kilograma, dok je ona u rasponu oko 50 kilograma.

Nabavila joj ga je prijateljica

Lottie je objasnila: 'Prije nekoliko mjeseci nisam bila zadovoljna svojom težinom, imala sam prijateljicu koja mi je to mogla nabaviti. Nije bilo odobreno od liječnika, jer kad odete u ordinaciju on vam to prepiše, izmjeri vam krvni tlak i obavi pretrage, što je ono što vam je potrebno kada idete na nešto poput Ozempica. Na kraju krajeva, to je lijek, opasan je i stvarno namijenjen mršavljenju ljudi krupnije građe. Ali uzeo sam to, ubrizgala u nogu i to je bila najgora odluka koju sam donijela. Ovo je upozorenje za sve. Molim te, ako ga misliš uzeti, nemoj ga uzeti, nije vrijedno toga', poručila je.

Zvijezda OnlyFans opisala je teške nuspojave koje je pretrpjela kao posljedicu uzimanja lijeka, poput povraćanja, gubitka boje lica i drastičnog gubitka težine. Govoreći u svom podcastu Dream On, Lottie je rekla da je težila otprilike 60 kilograma prije nego što je pala na 57 nakon prve doze. Imala je 53 kilograma na najnižoj dozi, što je nešto više od osam posto.

'Bilo mi je tako mučno. Uzimala sam ga dva tjedna. Dolazi s olovkom i različitim dozama, uzmete jednu injekciju na tjedan, drugu sljedeći tjedan. Nikad se u životu nisam osjećala bolesnije. Završila sam dva dana u krevetu i osjećala se tako bolesno. To nije zdravo gubljenje kilograma. Samo sam se htjela skinuti s toga. Jedan dan sam rekla prijateljici: 'Ne mogu zadržati vodu, ne mogu zadržati hranu, nikakvu tekućinu, ništa. Moram ići u bolnicu, osjećam se jako loše'.

Nakon što je prebačena na hitnu pomoć, Lottie je imala napadaj zbog dehidracije, prisjećajući se 'užasnog' iskustva kada ju je njezina bliska prijateljica držala za noge dok se grčila na bolničkom krevetu. Medicinska sestra koja ju je liječila bila šokirana kada je saznala koliku je dozu uzimala i koliko je kilograma izgubila u kratkom razdoblju.

'Kroz bolnicu sam prošala u kolicima. U jednom trenutku sam otišla u kupaonicu i osjećala sam se kao da ću se onesvijestiti. Kad sam ušala u sobu u kojoj me je vidjela druga medicinska sestra, doslovno sam dobio napadaj zbog dehidracije, što je iskreno, bila jedna od najstrašnijih stvari koje su mi se dogodile u životu. Lice mi se skupilo, cijelo tijelo mi je bilo napeto, ruke vam se stisnu i ne možete ih pomaknuti', opisala je.

U sjeni starije polusestre

Lottie je u prošlosti govorila o odrastanju u 'toksičnoj' modnoj industriji i vremenu koje je provela na rehabilitaciji nakon ovisnosti o drogama. Počela se baviti manekenstvom sa 16 godina.