TRIJUMFALNI POVRATAK

Kritičari oduševljeni izvedbom Angeline Jolie: 'Pronašla je ulogu života'

30.08.2024 u 20:47

Bionic
Reading

Rane reakcije na najnoviji film Angeline Jolie signaliziraju trijumfalni povratak superzvijezde na veliko platno

'Maria', novi biografski film redatelja Pabla Larraína o opernoj pjevačici Mariji Callas, premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji ovog četvrtka, 29. kolovoza.

Filmska kritičarka Deadlinea Stephanie Bunbury opisala je Jolie (49) kao 'gotovo čarobnu kombinaciju pravoj divi', u recenziji filma.

'Njezina predanost ovom liku očita je na svakom koraku. Znajući da je Callas bila sretna samo kad je na pozornici, naučila je pjevati za ulogu; glas koji čujemo je mješavina Callas i njezina vlastitog. Što je još važnije, možemo vidjeti kako joj se prsa dižu i vene natiču dok je iscrpljena, tijelom i dušom, fizičkim i emocionalnim naporom pjevanja', stoji u recenziji kritičarke Deadlinea.

Angelina Jolie kao Maria Callas Izvor: Profimedia / Autor: Nassou.fr / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Clarisse Loughrey iz Independenta također je pohvalila filmsku izvedbu Jolie napoisavši: 'To je djelić sinkroniciteta koji definira karijeru, potkrijepljen jednom od najboljih izvedbi Jolie. Njezin rad uvijek se vrtio oko tog besprijekornog osjećaja kontrole nad držanjem i tonom'.

Jolie pronašla ulogu života

Owen Gleiberman iz Varietyja napisao je da Jolie 'zaokuplja pozornost, glumeći Mariju kao ženu lukavca koja je moćna, tajanstvena, spajajući životnu snagu genijalne dive s malodušnom emocionalnom vatrom femme fatale'.

Pišući za filmsku i televizijsku web stranicu Little White Lies, Hannah Strong je istaknula da je Jolie 'pronašla ulogu života' na sličan način kao što je Natalie Portman portretirala Jackie Kennedy u Larraínovom filmu 'Jackie' iz 2016. godine.

  • +11
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Pool Photo Events 04/ipa-agency. / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Užitak je gledati ženu, koja je odmah prepoznatljiva kao što je Jolie, tako očaravajuću dok glumi neku drugu nevjerojatno slavnu i bez slojeva protetike na koje se glumci inače oslanjaju u transformaciji', napisala je.

Kritičarka Fionnuala Halligan za Screen Daily napisala je da biografski film o Mariji Callas koju utjelovljuje Jolie nadilazi 'osjećajem neuhvatljivosti i neočekivanog, čak i unutar svoje poznate strukture'.

'Maria', prema scenariju Stevena Knighta, posljednji je u nizu biografskih filmova redatelja Larraína. Njegovi prethodni biografski filmovi - 'Spencer' i 'Jackie' - rezultirali su nominacijama za Oscar njihovih glavnih protagonistica - Kristen Stewart kao princeze Diane i Natalie Portman kao bivše prve dame Amerike.

  • +11
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: COBRA TEAM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Vrlo ozbiljno shvaćam odgovornost za Marijin život i nasljeđe. Dat ću sve što mogu da odgovorim na taj izazov', izjavila je Jolie u kada je ovaj filmski projekt najavljen 2022. godine.

Callas, koja je postala međunarodna senzacija zahvaljujući svojim tri- oktave vokalnog raspona, umrla je u Parizu 1977. godine od posljedica srčanog udara.

Iako je datum njegove kinodistribucije još uvijek nepoznanica, poznato je da je Netflix otkupio distribucijska prava.