zasvirati će i tambure

Legendarni glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac bit će pokopan u Aleji velikana na Mirogoju uz najbliže suradnike i obitelj

16.11.2020 u 18:50

Bionic
Reading

Nakon tri mjeseca provedenih u zagrebačkoj bolnici i borbe s dugom i teškom bolesti, u petak, 13. studenog popularni slavonski pjevač preminuo je u 77. godini. Posljednji ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca bit će održan četvrtak 19. studenoga na Zagrebačkom krematoriju, a bit će pokopan u Aleji velikana na Mirogoju

'U isto vrijeme Slavonija će se od Kiće oprostiti uz zvuke tambure koji će odjekivati u nekoliko slavonskih gradova – Osijeku, Đakovu, Županji, Našicama, Vinkovcima. Kiću ćemo ispratiti uz prisustvo najbližih suradnika i obitelji, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Bit će pokopan uz sve državne počasti', kazao je Branko Uvodić za Večernji list. Kako doznaju, sprovod Krunoslava Kiće Slabinca bit će u četvrtak 19. studenoga u 12.40 sati na Zagrebačkom krematoriju, a bit će pokopan u Aleji velikana na Mirogoju.

'U skladu s epidemiološkim mjerama, brojni građani koji su željeli ispratiti ga na posljednje počivalište, to neće moći učiniti. Zato smo prihvatili ideju njegovih kolega Hrvatske glazbene unije, Podružnice Osijek i zajednički ćemo organizirati Kićin glazbeni ispraćaj', potvrđeno im je iz Kabineta osječko-baranjskog župana Ivana Anušića.

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, u četvrtak u 12 sati i 40 minuta, Kićini kolege glazbenici odsvirat će njegove dvije skladbe. U isto vrijeme iste skladbe će izvoditi i u Đakovu na Strossmayerovom trgu i u Županji na Trgu kralja Tomislava, a nakon izvođenja skladbi na osječkom trgu, glazbenici će se uputiti na Promenadu gdje će niz rijeku Dravu pustiti ruže za Kiću.

Podsjećamo, Krunoslav Kićo Slabinac početkom kolovoza je završio u bolnici zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile kada su mu ugrađene tri premosnice. Slavonskom glazbeniku se stanje zakompliciralo, a posljednje je dane proveo na respiratoru zbog pogoršanja respiratornog statusa. Tijekom bogate karijere surađivao s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Marija Mihaljevića i Arsena Dedića, a njegova karijera proteže se na više od 40 godina aktivnog rada.

  • +15
Kićo Slabinac Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj