za dječju onkologiju

Legendarni talijanski pjevač Al Bano stiže u Hrvatsku: Pjevat će za Klaićevu

02.08.2024 u 08:34

Bionic
Reading

Veliki donatorski koncert za dječju onkologiju u Klaićevoj uz nastup karizmatičnog talijanskog pjevača Al Bana i goste Anu Rucner, Gudački kvartet Rucner i Marka Duvnjaka održat će se 15. rujna u zagrebačkoj Laubi

Neponovljivi Al Bano, rođen kao Albano Antonio Carrisi, talijanski je tenor i glumac s karijerom koja traje sedam desetljeća, tijekom kojih je prodao više od 25 milijuna ploča diljem svijeta. Njegov glas, raspona četiri i pol oktave, te suradnja s Rominom Power, kćeri holivudskog glumca Tyrone Powera, donijeli su mu svjetsku slavu.

Najprepoznatljiviji talijanski pjevač na svijetu

Poznat po svom opernom stilu pjevanja u pop, rock i italo disco žanrovima, Al Bano je osvojio publiku diljem svijeta s naglaskom na glavni glas i s nminimalnom upotrebom falseta. Do 2023. godine sudjelovao je u čak petnaest izdanja Sanremo Music Festivala, izjednačivši rekord po broju sudjelovanja, uključujući pobjedu u duetu s Power 1984. godine. Stoga, zasluženo nosi lentu jednog od najprepoznatljivijih talijanskih pjevača na svijetu.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Poznat je po mnogim hitovima, uključujući bezvremenske pjesme poput 'Felicità', 'Ci sarà', 'Nostalgia Canaglia', 'E’ la mia vita', 'Angeli' i 'Sharazan'.