Da je zaljubljenik u kuhanje, nikada nije krio, a da mu dobro ide dobio je potvrdu još 2014. godine kada je proglašen prvim hrvatskim Celebrity Masterchefom. Njegovi recepti nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a on ih, s vremena na vrijeme, rado dijeli sa svojim pratiteljima
Na svom Instagram Storyju Luka Nižetić podijelio je još jedan recept za svoj omiljeni ručak, kojeg je nazvao 'vege ručkom za bogove'. Splitski pjevač, koji je 2014. godine proglašen i prvim hrvatskim Celebrity Masterchefom, veliki je zaljubljenik u kuhanje, a svoje vještine svakoga ljeta 'servira' svojim gostima u restoranu Fabrika u Komiži.
Hoće li, zbog aktualne zdravstvene situacije u Hrvatskoj i svijetu, biti u mogućnosti i ove godine svoje delicije posluživati turistima, nije poznato, no ovaj jednostavni recept koji je korak po korak objasnio na svom Instagramu, zasigurno će postati omiljen mnogima, osobito u ljetnim mjesecima koji nam stižu.
Polpete od tikvica i restani slanutak
Tikvice je potrebno naribati, mozzarellu narezati na male komadiće i sve zajedno posoliti. Dodajte jaja, malo brašna i dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu od koje ćete odvajati polpete i pržiti na vrućem ulju.
Uz polpete, Luka Nižetić poslužio je restani slanutak, koji je napravio na slijedeći način. Slanutak je skuhao u vodi s dva lovorova lista, a kada je bio gotov, procijedio ga je, a malo vode u kojoj se kuhao ostavio je po strani. Nakon što je zgnječio slanutak, 'bacio' ga je na češnjak da se malo zapeče i na kraju dodao dimljenu slatku papriku i peršin. Malo vode u kojoj se kuhao možete polako umiješati u restani slanutak.