glumi u filmu o njemu

Marko Petrović, nećak legendarnog Dražena nevjerojatno nalikuje stricu

23.10.2024 u 18:20

Bionic
Reading

U Šibeniku je povodom 60. rođendana Dražena Petrovića, održana premijera iščekivanog igranog filma 'Dražen' redatelja Danila Šerbedžije. Na svečanom događaju pojavili su se članovi Draženove obitelji, njegova majka Biserka, ali i nećak Marko, sin Aleksandra Petrovića, koji je izazvao posebu pažnju

Marko Petrović je na šibensku premijeru stigao u društvu supruge Leonarde. U filmu je igrao Draženova suigrača s brojem četiri iz Ciboninih dana, Mihovila Nakića, a završetak filma dočekao je sa suzama u očima. Ranije je ispričao da je bio 'oduševljen idejom da se netko sjetio snimiti igrani film o Draženu'.

Krv nije voda

Sin Aleksandra Petrovića, od malih nogu je profesionalno igrao košarku. Sada mu je to samo hobi, a pomaže seniorskoj ekipi kluba Larus. Imao je dvije godine kad je Dražen stradao u prometnoj nesreći i od djetinjstva sluša o njemu.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Hodajuća enciklopedija

Marko živi daleko od očiju javnosti, ali neke stvari su poznate o njemu. Studirao je u San Franciscu gdje je igrao je za njihovo sveučilište, a košarkašku karijeru nastavio je graditi u šibenskom prvoligašu Jolly Jadranska banka. Posljednjih godina igra i tenis.

Brine o naslijeđu svog strica kao direktor Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović. Svaki detalj, priča, anegdota, sportska statistika - nećak (koji mu jako nalikuje) zna sve o jednom i jedinom Draženu Petroviću. Marko je svojedobno otkrio da na obiteljskom ručku ne pričaju previše o prerano preminulom košarkašu, ali kad se to dogodi, onda je užitak.

ZA 60. ROĐENDAN

Uz brojne poznate: Film o Draženu Petroviću premijerno prikazan u Šibeniku

Pogledaj galeriju