pogledajte kako izgleda

Mile Kekin već se ranije okušao u glumi, a sad je utjelovio čuvenog trenera u filmu o Draženu Petroviću

09.07.2024 u 08:35

Bionic
Reading

Uskoro izlazi dugo očekivani film o legendarnom hrvatskom košarkašu. Očekuje se da će se premijera održati 22. listopada 2024., na dan kada bi Dražen Petrović, da je živ, napunio 60 godina. Pjevač se okušao ranije u glumi, no za ovu ulogu se detaljno pripremio

Pred koncert Mile Kekina i njegovog banda 13. srpnja u Šibeniku, rodnom gradu Dražena Petrovića, saznalo se da će baš taj popularni glazbenik glumiti legendarnog trenera Mirka Novosela u igranom filmu 'Dražen', producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, u režiji Danila Šerbedžije.

Film prati Dražena od dječačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

Uskočiti u ovu ulogu nije bilo nimalo lako, premda Kekin već od ranije ima glumačkog iskustva. Pripremao se mjesecima kako bi što bolje prikazao lik i djelo Mirka Novosela na Draženovom putu do uspjeha.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

'Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, discipliniran i pragmatičan čovjek, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka ali srećom je Mirko imao i svoju temperamentnu stranu', rekao je Kekin i dodao:

  • +2
Mile Kekin Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marina Uzelac

'Bilo je vrlo izazovno za čovjeka moje visine glumiti s dvometrašima, ali sam baš uživao, a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova košarkaška pravila. Filmska ekipa je bila takva da mi je nakon zadnjeg dana snimanja bilo nekako žao što je već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu'.

Inače, nastupom na Regius festivalu u Šibeniku, Mile nastavlja svoju vrlo uspješnu turneju 'Soundtrack za život' na kojoj izvodi pjesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas.

KONCERT NA OTVORENOM

Mile Kekin rasplesao Zagrepčane pod vedrim nebom i predstavio novi album

Pogledaj galeriju