Klub Boogaloo

Monster Magnet slavi 35 godina u Zagrebu

07.05.2024 u 16:19

Bionic
Reading

Klub Boogaloo, Zagreb // srijeda, 9. listopada 2024.

Kultna rock mašina Monster Magnet vraća se u Zagreb i to u klub Boogaloo u srijedu 9. listopada 2024. u sklopu velike europske turneje kojom obilježavaju 35 godina benda.

Smatrani jednim od najkreativnijih i najraznovrsnijih modernih američkih bendova, Monster Magnet nazivaju pionirima stoner rocka. Hvaljeni su zbog jedinstvenosti svog zvuka i autentičnosti, dovitljivih pjesama i mogućnost da rastu glazbeno, a bend spaja garage rock, progresivan rock, kao i heavy metal, punk i psihodeličnu glazbu.

Monster Magnet je predvođen neuništivim Daveom Wyndorfom koji je ususret turneji poručio: ‘35 godina i osjećaj je tako dobar! Naravno, nećemo ovo proslaviti kod kuće s tortom i previše svjećica. Moramo ući u autobus i donijeti bučnu proslavu na više lokacija. I to se zove turneja, točnije europska turneja 35. obljetnice Monster Magneta. I pozvani ste biti dio te proslave. Jedva čekamo da vas vidimo. Rock on!'

Izvor: Društvene mreže

Osnovani sada već davne 1989. godine, Monster Magnet su prvo desetljeće polako gradili karijeru bez većih uspjeha, da bi 1998. pogodili jack pot megasellerom ‘Powertrip” s kojeg su skinuti veliki singlovi ‘Space Lord', ‘Powertrip', ‘Temple Of Your Dreams' i ‘See You In Hell'. Tih godina bend je tourirao i s imenima kao što su Aerosmith, Metallica, Rob Zombie i Marilyn Manson te zaredao još dva uspješna izdanja, ‘God Says No' i ‘Monolithic Baby!'. Puno njihove glazbe baš iz tog razdoblja plasirano je u brojnim serijama (ponajviše u ‘Sinovima anarhije”), filmovima, videoigrama, pa čak i profi wrestlingu. Uslijedili su ‘Mastermind', ‘Last Patrol' and ‘Mindfucker' koji je završio na Billboardovih top 200 albuma, dok je posljednji ‘A Better Dystopia' svrstan u najiščekivanija izdanja rock i metal albuma.

Izvor: Društvene mreže

Nakon što su već nekoliko puta punili dokazali da imaju vjernu publiku i na ovom terenu, kultna rock mašina Monster Magnet se vraća u Zagreb i to u sklopu turneje na kojoj slave velikih 35 godina. Nastupi ih ove jeseni vode po Europi, a novi susret u Hrvatskoj zakazuju za 9. listopada u zagrebačkom klubu Boogaloo, kada će biti prilika čuti ključne hitove iz cijele karijere.

Ulaznice u prodaju kreću u petak 10. svibnja u 10:00 po cijeni od 26 eura. Ta cijena će vrijediti do 30. lipnja, a dan nakon cijena se penje na 29 eura. Na dan koncerta će im cijena iznositi 33 eura.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark u Zagrebu i Dallas shop u Rijeci, a ulaznice se mogu nabaviti i na svim prodajnim mjestima Eventima i Entria kao i online na www.eventim.hr i www.entrio.hr.