Umag

Najveći globalni i regionalni hitovi ljetuju na Sea Star Festivalu!

17.05.2024 u 16:44

Bionic
Reading

Osvajači top lista teški više milijardi slušanja stižu u Umag

Globalni i regionalni vlasnici najslušanijih hitova otvorit će sezonu festivala na šestom izdanju Sea Stara. Hitovi kao što su ‘Rim Tim Tagi Dim’, ‘Overdrive’, ‘Carpe Diem’, ‘Love Me Again’, ‘La Noia’, ‘Nema ljubavi u klubu’, ‘Mamma Mia’ i deseci drugih, ‘teških’ nekoliko milijardi pregleda i preslušavanja na streaming platformama stižu na šesti Sea Star festival! Već tradicionalno umaški festival jedini je događaj u Hrvatskoj gdje se na jednom mjestu mogu čuti pjesme koje kreiraju i vladaju vrhovima svjetskih i domaćih top lista, a za samo sedam dana od danas izvest će ih Baby Lasagna, Ofenbach, John Newman, Joker Out, Buč Kesidi, ARTBAT, Deborah De Luca, Hot Since 82, INIKO, Grše, Kuku$, Senidah, Devito, Angelina Mango, z++ i mnogi drugi!

Ulaznice za Exitov Sea Star Festival mogu se kupiti po predfinalnoj cijeni, a samo još danas traje omiljena prodajna akcija ‘Kupi 4, zgrabi 5” u kojoj se na 4 kupljene ulaznice peta dobiva besplatno!

Apsolutni miljenik publike, superstar u punom smislu riječi, autor i vlasnik trenutno najvećeg hita koji je zavladao svim top ljestvicama i radijskim eterom, Baby Lasagna, prvi će ekskluzivni nastup nakon Eurovizije održati u najljepšoj laguni u svom rodnom Umagu! Publika Sea Star Festivala imat će čast i privilegiju čuti i doživjeti ‘Rim Tim Tagi Dim' u spektakularnoj festivalskoj produkciji. Osim hrvatskog predstavnika, na festivalu će nastupiti i talijanska predstavnica i pobjednica Sanrema Angelina Mango koja se posebno istaknula svojim zaraznim singlom ‘La Noia', suvremenom cumbijom koja je rasplesala publiku diljem Europe.

Osim eurovizijskih senzacija, u Umag stižu velike zvijezde iz cijelog svijeta, a među njima su Ofenbach, omiljeni francuski DJ dvojac i vlasnici gorućeg hita ‘Overdrive’ koji još uvijek obara sve ljestvice, a dostignućem 30 milijuna streamova ovjenčan je i platinastim priznanjem. Ofenbach će na Tesla Main Stageu iz rukava vaditi dobro poznate hitove kao što su ‘Be Mine’, ‘Katchi’, ‘Wasted Love’ i ‘Hurricane’. Poseban je trag na pop, ali i DJ sceni u posljednjem desetljeću ostavio John Newman, jedan od najpoznatijih vokala današnjice. Nakon što se proslavio kao pop i soul artist pjesmama ‘Feel The Love’ u suradnji s Rudimentalom, ‘Love Me Again’, ‘Cheating’, ‘Losing Sleep’ i ‘Blame’, od kojih neke broje i preko milijardu pregleda, John je odlučio stati iza DJ pulta, a svojim je vještinama i nastupima u Hybrid DJ setu osvojio publiku diljem svijeta. Sa svojom će velikom kolekcijom hitova zasjati na glavnoj pozornici festivala. Za klupsku plesnu atmosferu pobrinut će se ARTBAT, dvojac koji hrabro pliva techno i house žanrovima stvarajući hipnotičku fuziju zvuka. Vodeći elektronski DJ-evi ove su godine objavili i jednu od najboljih suradnji s legendom trance scene Arminom Van Buurenom, a singl ‘Take Off’ odzvanjat će lagunom. Ian Asher na veliko otvorenje ljeta donijet će svoje viralne remikse-hitove ‘Makeba’ i ‘Mas Que Nada’, a električnom će se nizu hitmakera pridružiti i Deborah De Luca, Hot Since 82 i Victoria iz Måneskina.

Headlineri ovogodišnjih Sea Star i EXIT festivala, autentični R&B artisti INIKO ne pristaju na kompromise, a u svoje stihove komponiraju važne i duboke teme. Svojim vanzemaljskim vokalom izvest će svoje hit-singlove ‘Jericho', koji je posebno voljen na TikToku, a u prvom je danu preslušan čak 115 milijuna puta, ‘Caught a Body', ‘The King’s Affirmation' i ‘Armor', a glazbom će liječiti i Mose, veliki vizionar zvuka medicine i maestro ljekovitih traka kao što su ‘Naturaleza' i ‘Om Ganesha' koje broje desetke milijuna streamova.

Atmosferu na Sea Star pozornicama zagrijat će i najjači igrači balkanske trap scene koju predvode Senidah sa svojim novim singlom ‘Delija’ čiji je spot u tri dana skupio preko 200 tisuća pregleda na YouTube-u te KUKU$ koji su u zadnjih deset godina postali gotovo sinonim za rap i trap izričaj. Uz nove hitove kao što su ‘KUKU$’ i ‘Popstar’, publika će moći i uživati u sad već antologijskim stihovima bengera poput ‘Medalje', ‘Spartanac’ i ‘Real Slavs’. Nijedan trap lineup nije potpun bez Grše - gazda tvrdih stihova na morsku pozornicu donosi pjesme sa samog vrha Hrvatske Billboardove ljestvice. Triljski reper rijetko kad zaobiđe listu najslušanijih pjesama na streaming servisima u Hrvatskoj, što ne čudi nikoga s obzirom na to da su ‘Fantazija’, ‘Dalmatino’ i ‘Mamma Mia’ postale neizostavni dio svakog dobrog partija. Rame uz rame, na čelu trap-ganga s njima stoji i Devito, čiji će milijunski hitovi kao što su ‘Mafia’, ‘Marina’ i ‘Nina’ odjekivati Sea Star pozornicom. Ovu zvjezdanu ekipu upotpunjuje z++. Jedan od najuspješnijih regionalnih glazbenika i producenata svojim modernim trap zvukom publiku baca u trans, a omiljene hitove kao što su ‘Ljeto Već Je Gotovo' i ‘dijamanti' redovno uključuje u svoje setove.

Osim trap-ganga, na Sea Star stiže i rokenrol ekstravaganca: u petak se na main stage penju miljenici regionalne publike. Za euforiju publike dovoljno je najaviti dolazak Buč Kesidija čije singlove ‘Euforija’, ‘Subota’, ‘Nema ljubavi u klubu’ i ‘Đuskanje ne pomaže’ publika obožava i pet godina kasnije, a šuška se i da će na Sea Staru premijerno izvesti novi materijal. Rock prinčevi Joker Out i njihovi plesni riffovi nezaobilazni su dio svakog feel-good festivala, a nitko ne može pobjeći od poriva za ples uz njihove hitove ‘Umazane Misli' i ‘Plastika'. Regionalnu delegaciju zaokružuju Keni Nije Mrtav, koji su privukli pažnju pjesmom ‘Dijamanti' u finalu natjecanja ‘Pesma za Evroviziju”, te Vimoksha čiji je zarazni singl ‘Nazovi nekog osim dilera’ eksplodirao na društvenim mrežama.

Akcija ‘Kupi 4, zgrabi 5’ još samo danas do kraja dana!

Festivalske ulaznice dostupne su po predfinalnoj cijeni od 59 eura, dok je jednodnevne ulaznice moguće kupiti po cijeni od 34 eura. Do 17. svibnja do kraja dana traje i omiljena akcija ’Kupi 4, zgrabi 5!’ u kojoj se na četiri kupljene ulaznice peta dobiva na poklon. Ulaznice su dostupne ovdje, na svim prodajnim mjestima ili online u sustavu Entrio.

Ovogodišnji Sea Star Festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice Grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.